Розлітаються за 10 хвилин! Зовсім не жирні, пишні та смачнющі. Якось я просто додала в тісто для оладок начинку — і тепер лише так і готую. Рекомендую! Сподобається точно!
Інгредієнти:
- Куряче філе (запечене) — 150 г
- Яйце відварене — 1 шт.
- Сіль — 0,5 ч.л.
- Цукор — 1 ст.л.
- Кефір — 350 мл
- Зелена цибуля
Начинки, до речі, можна міняти. Можна додати замість курки шматочки ковбаси, помідорів та солодкого перцю, трохи сиру та оливки — тоді смак нагадуватиме піцу, інформує Ukr.Media.
Оладки у стилі “піца”. Додаю все, що є у холодильнику. Завжди новий смак.
Приготування:
У мисці з’єдную яйце, сіль та цукор. Збиваю віночком гарненько.
Додаю кефір. Але кефір не холодний! Я зазвичай заздалегідь дістаю кефір із холодильника. І він стоїть на столі хоча б кілька годин. Тоді тісто краще виходить і оладки смачніші.
Перемішую яйце з кефіром і поступово додаю в тісто борошно. Тісто має вийти як густа сметана.
Наприкінці додаю соду і знову перемішую.
Тепер “начинка”. Обов’язково зелена цибуля та одне варене яйце, нарізане дрібно.
І курка. Лише курка обов’язково запечена! Наприклад запечене куряче філе. Нарізаю його на маленькі шматочки.
Додаю в миску та перемішую. Тісто не повинно бути рідким! Воно не повинно стікати з ложки, а має “відвалюватись” (напевно, це так можна назвати).
Якщо раптом тісто рідкувате — додаю ще борошна.
Викладаю тісто ложкою на сковороду з розігрітою олією і обсмажую з двох боків до гарної рум’яної скоринки. Тут важливо! Вогонь має бути середнім! Інакше оладки не пропекуться і підгорять.
Готові оладки викладаю на паперовий рушник. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 15-16 штук.
Дуже смачно та ситно! Дуже! Особливо зі сметаною.