Яблука — звичні для нас на відміну від привізної екзотики дари саду. У них міститься дуже багато вітамінів, мікро- і макроелементів — всього того, що так корисне для нашого організму. А ще вони соковиті і смачні, тому ми намагаємося запастися ними із запасом, інформує .
Але, як з’ясувалося, зберігати яблука можна по сусідству не з будь-яким продуктом харчування. Якщо залишити їх поруч з деякими плодами, зіпсуються і ті, і інші. Про це ми і розповімо вам у сьогоднішній статті.
Як зберігати яблука вдома в холодильнику, щоб вони довго не псувалися?
Часто після покупки яблук ми відправляємо їх на полицю холодильника. І це правильно, якщо ми хочемо, щоб вони залишалися соковитими і пружними якомога довше
Щоб максимально довго зберігати ці фрукти в умовах холодильника, вам буде корисно дізнатися ці тонкощі і секрети від просунутих господинь:
- В ідеалі, яблука потрібно відправити у відсік для овочів і фруктів відразу ж після збору врожаю.
Якщо зробити це на добу пізніше, термін їх зберігання скоротиться на 10 днів.
- Слід поступово збільшувати температуру вмісту плодів. Кожні 7 днів її потрібно підвищувати на один градус за Цельсієм. Завдяки цій побутовій хитрості яблука залишаться соковитими, їх м’якуш не втратить своєї щільної консистенції і порадує вас хрускотом.
Поруч з яблуками не варто тримати на полиці холодильника деякі продукти. Річ у тім, що за дозрівання цих плодів у відповіді така газоподібна речовина, як етилен. Вона продукується в яблуках навіть після їх збору. Чим вони більш дозрілі, тим більше цього газу виділяють.
Їх не можна залишати поруч з фруктами і овочами, чутливими до впливу етилену. В іншому разі останні швидко перестигнуть і почнуть загнивати.
З фруктів сусідство з яблуками сильно шкодить:
- лимону;
- манго;
- авокадо;
- персику;
- абрикосу;
- банану;
- груші;
- винограду.
До овочів, які не терплять спільного зберігання з яблуками, можна віднести:
- спаржу;
- цвітну капусту;
- броколі;
- помідори;
- огірки;
- цибулю (в тому числі і порей);
- капусту;
- бобові;
- картоплю.
Протипоказано воно і грибам.
А ось швидке псування самих яблук може спровокувати їх сусідство в холодильнику з плодами, які теж виробляють багато етилену. Йдеться про банани, абрикоси, дині, помідори та картоплю. Спільне зберігання яблук з цими дарами саду та городу загрожує тим, що у вас незабаром почнуть загнивати і перші, і другі.
Спритні господині вже давно навчилися використовувати властивість яблук до виділення етилену собі на благо. Вони придумали лайфхак, що прискорює дозрівання незрілих плодів.
Так, наприклад, досить залишити одне перезріле яблучко в пакеті з зеленими помідорами або бананами, щоб останні досягли стану стиглості в лічені години.
Як ще можна зберігати яблука?
Ці плоди довго залишаються соковитими і хрусткими не тільки в холодильнику.
Вони відмінно зберігаються і в таких умовах:
- На заскленій лоджії. Для цього варто упакувати яблука в пакети (по 2 кг в кожний).
- У підвалі. Зберігайте плоди в ящиках, які попередньо продезінфікували і застелили папером. Також допустимо тримати їх в тирсі.
- В саду. Зберігайте свій урожай в ямі (глибина — до 50 см). Дно ями викладіть сосновими гілками. Плоди упакуйте в ящик і пересипте їх тирсою. Потім ящик опустіть в яму, обкладіть його хвоєю і засипте ґрунтом.
При правильному зберіганні яблука будуть залишатися свіжими і соковитими дуже довго. Беріть на замітку наші підказки. З ними ви легко досягнете бажаного результату.