Кладемо м’ясо в пляшку і отримуємо ковбасу! Натуральну без добавок і барвників. Простішого рецепта просто не буває. Готувати його можна на всі свята, виглядає на столі він непогано, а ще він не тільки смачний, але і корисний, інформує .
Інгредієнти:
- Свиняча рулька — 2 шт. (1,8 кг)
- Сіль — 2 ст. л.
- Чорний перець горошком — 10-15 шт.
- Запашний перець горошком — 5 шт.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Цибулина — 1 шт.
- Часник — 6-10 зуб.
Приготування:
- Для приготування нам буде потрібно дві свинячі рульки.
- Заливаємо їх водою і залишаємо на 30-60 хвилин, потім добре миємо.
- Беремо каструлю-скороварку кладемо підготовлені рульки, заливаємо водою.
- Додаємо сіль 2 ст. л., з розрахунку, що на 1 кг рульки потрібно 1 ст. л. солі. Додаємо лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець горошком і кладемо цибулину.
- Закриваємо щільно кришкою, ставимо на вогонь і з моменту закипання варимо на середньому вогні 1 годину, вимикаємо і даємо м’ясу там повністю охолонути.
- Якщо такої каструлі немає, можна зварити у звичайній сковороді, з часу потрібно приблизно 4 години.
- Рульки повністю охололи, знімаємо кришку і дістаємо їх. М’ясо повинно добре відділяється від кісток і повинна бути клейкість як на холодець. Прибираємо кістки.
- М’ясо сильно не подрібнюємо, так воно буде краще виглядає потім в розрізі.
- Додаємо в м’ясо часник приблизно 8-10 зубчиків, пропущений через прес. Вливаємо 2-3 черпака бульйону, в якому варилася рулька. Все добре перемішуємо.
- Беремо пластикову пляшку (у нас об’ємом 2 літри), зрізаємо верх. Наповнюємо пляшку приготованим м’ясом, у процесі утрамбовуємо ложкою. Закриваємо плівкою і прибираємо в холодильник застигати, якщо ставити з вечора, до ранку страва вже буде готова.
- Тепер коли сальтисон застиг, витягаємо з пляшки. Ріжемо на пластинки, можна різати навіть тоненькі скибочки, він відмінно тримає форму.
Подробиці і деталі приготування Ви можете подивитися в коротенькому відео нижче: