Найчастіше господині готують чай із листя малини. На жаль, мало хто знає, що не менш смачний та ароматний чай можна приготувати з листя вишні. Напій із прекрасним ароматом та фруктовим смаком зігріє у зимову холоднечу та нагадає про теплі літні дні .
Процес приготування
Ретельно промийте та просушіть листя вишні. Підготовлене листя помістіть у целофанові пакети і відправте в морозильну камеру на 1-2 доби. Заморожування допоможе зробити чай ще ароматнішим.
Після розморожування пропустіть листя через м’ясорубку з великими ґратами.
Помістіть перекручене через м’ясорубку листя у пластиковий контейнер і добре утрамбуйте для подальшої ферментації. Тривалість ферментації — від 4 до 7 годин залежно від температури у приміщенні. Оптимальна температура — 24 градуси.
Зверніть увагу: у процесі ферментації має з’явитись приємний фруктовий аромат. Поява кислого запаху свідчить, що листя перетримали.
Після ферментації просушіть чай у сушарці за температури 55 градусів протягом 8 годин. Якщо сушарки немає, чай можна просушити на сонці.
Чай готовий! Покладіть в чайник для заварювання пару ложечок чайного листя, залийте окропом і зачекайте кілька хвилин: чаю з листя вишні обов’язково потрібно настоятися.