завжди буде свіжою та м’якою


М’ясо — продукт, що швидко псується, тому будь-якому споживачеві важливо знати, скільки воно зберігалося перед тим, як потрапити на торговий прилавок. Визначити свіжість яловичини досить легко. Для цього достатньо звернути увагу на її аромат, колір та консистенцію, інформує .

Запах

Описати словами, як пахне свіжа яловичина, іноді буває важко. Очевидно одне: аромат має бути нейтральним. Якщо він кислий, солодкий чи неприємний — купувати такий продукт не варто.

Зовнішній вигляд

Люди, які не знають, якого кольору має бути яловичина, можуть легко придбати продукт «другої свіжості». Якісний продукт має бути насичено-червоним. Варто насторожитися, якщо на його поверхні є підсушені кірки та темні плями — це свідчить про те, що м’ясо занадто довго зберігалося.

Консистенція

Свіже м’ясо має бути гладким, сухим, блискучим та пружним. При натисканні воно швидко відновлює початкову форму. На несвіжому продукті чіткий слід від пальця буде видно протягом кількох секунд.

Інші ознаки

Якщо ви не знаєте, яким має бути запах або колір свіжої яловичини, визначити, скільки вона зберігалася, можна за непрямими ознаками.

  1. Жир має білий або жовтуватий колір і легко ламається. Якщо він м’який, липкий, із сіруватим відтінком — значить, м’ясо уже зіпсувалося.
  2. Трубчасті кістки щільно заповнені кістковим мозком.
  3. Сухожилля щільні та еластичні, а суглоби білі та блискучі.
  4. Бульйон, зварений зі свіжого м’яса, буде прозорим та ароматним, з великими краплями жиру на поверхні. Суп із зіпсованого продукту каламутний, має неприємний запах, а вкраплення жиру у ньому досить дрібні.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *