Давай, спочатку з’ясуємо, у чому користь гарбуза. В гарбузі міститься вітамін T, який допомагає нашому організму краще засвоювати жирну важку їжу, саме він запобігає відкладення жиру на талії. Виходить, що високий вміст цього рідкісного вітаміну в гарбузі робить цей овоч найкращим гарніром до жирних страв. Сучасні дієтологи настійно рекомендують вживати її в їжу всім бажаючим схуднути, інформує .
Гарбузова дієта на основі смузі сприяє оздоровленню і омолодженню організму. Що ще тобі треба знати? В 100 г м’якоті гарбуза міститься всього 23 ккал., гарбуз навіть менш калорійний, ніж капуста, яка зазвичай вважається визнаним лідером серед дієтичних овочів. Крім того, гарбуз допомагає м’яко виводити з організму зайву воду, і це теж сприяє втраті ваги.
Запам’ятай:
- В ідеалі м’якоть гарбуза може мати помаранчевий, а блідо-жовтий колір.
- Якщо між прийомами смузі тобі дуже захочеться перекусити, то для цієї мети краще всього використовувати скибочки сирого гарбуза, несолодкі яблука або інші несолодкі фрукти.
- Ні в якому разі не накидайся після дієти на все підряд! І не виключай повністю гарбуз з раціону, а на наступний день приготуй що-небудь “гарбузове”. Наприклад, кашу, салат або запечи гарбуз у духовці.
Сніданок: Смузі з вівсянкою і молоком
Інгредієнти:
-
гарбуз свіжа 300 г;
-
1 ст. молока;
-
2 ч. л. меду;
-
2-3 ст. ложки вівсяних пластівців,
-
щіпка кориці.
Поріж гарбуз на шматочки і перемели в пюре. Далі, виклади в миску гарбузове пюре, вівсяні пластівці і мед. Додай молоко.Все добре збиваємо в блендері і додай корицю.
Обід: Смузі з апельсином і гарбузом
Інгредієнти
- 2 апельсина,
- 300 г гарбуза,
- 6 плодів кураги,
- 2 чайних ложки меду,
- 1/2 чайної ложки імбиру
Промий курагу. Попередньо поріж на шматочки гарбуз і апельсин. А далі просто – відправ всі інгредієнти в блендер і збивати 3-4 хвилини до однорідної консистенції. Готово!
Вечеря: Смузі з хурми і банана
Інгредієнти
- сирий гарбуз-300г;
- 2 склянки води;
- 5 фініків;
- 2 стиглих банана;
- 1 хурма;
- 3 ст. л. соку лимона,
- 2 коробочки кардамону.
Очистити гарбуз від шкірки і поріжте м’якоть на дрібні шматочки. Для цього смузі потрібна тепла вода, тому підігрій її не вище 40С. Поклади гарбуз в теплу воду на кілька годин, а потім помісити весь гарбуз з водою в блендер і збиваємо до однорідної маси. Залишилося тільки додати всі інші інгредієнти і ще раз добре збити. Останній штрих – кинь у смузі кардамон.