Закуска до новорічного столу. Здивуйте гостей солоним тортом «Наполеоном»


Якщо ви любите класичний торт «Наполеон», але хочете спробувати щось незвичайне, цей рецепт стане справжньою знахідкою! Закусочний торт виходить м’яким, ситним і яскравим за смаком. Він чудово підійде як для святкового столу, так і для дружніх зустрічей.

Інгредієнти для торта:

Для шарів:

4 варених яйця

300 г сиру (краще використовувати моцарелу або плавлений сир)

2 консервованих сардини

2-4 зубчики часнику

150 г майонезу

350 г сметани (20%)
Для коржів:

5-6 готових листкових коржів для «Наполеона»
Для прикраси:

Свіжа петрушка

Крихта з одного коржа
Покроковий процес приготування

Готуємо начинки:

1. Перший шар:

Натріть варені яйця на дрібній тертці, додайте 2 зубчики часнику, пропущеного через прес, і 100 г майонезу. Перемішайте.

2. Другий шар:

Сир натріть на дрібній тертці, додайте 2 зубчики часнику і 100 г майонезу. Ретельно перемішайте.

3. Третій шар:

Сардини розімніть виделкою до стану пасти.

4. Готуємо соус:

Змішайте 150 г майонезу і 350 г сметани. Цей соус стане в пригоді для промазування коржів і обмазки торта.

5. Складання торта:

На сервірувальну тарілку нанесіть трохи соусу.

Покладіть перший корж, рівномірно розподіліть соус, потім половину сардин. Зробіть майонезну сіточку і накрийте другим коржем.

Змастіть другий корж соусом і розподіліть яєчну начинку.

Третій корж покрийте соусом, а потім сирно-часниковою масою.

Четвертий корж змастіть соусом і рештою сардин. Накрийте п’ятим коржем і змастіть соусом, що залишився.

6. Прикраса:

Подрібніть шостий корж на крихту за допомогою блендера і обсипте торт з усіх боків.

Прикрасьте гілочками петрушки.

7. Просочення:

Залиште торт у холодильнику на кілька годин, а краще на ніч, щоб шари добре просочилися.

Варіанти начинки та поради

Не бійтеся експериментувати! Замість сардин можна використовувати:

Відварену курку;

Смажені гриби;

Терті крабові палички.
Поєднуйте начинки так, щоб кожен шар доповнював загальний смак торта.

Цей закусочний «Наполеон» ніжний, пікантний, ситний і напрочуд смачний – він стане справжньою родзинкою вашого святкового столу.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *