Оселедець з цибулею — це смачно, але досить банально. Урізноманітнюйте своє меню за допомогою оселедця по-скандинавськи, приготовленого одним із трьох способів. Кожен із соусів, представлених нижче, ідеально поєднується зі слабосоленим оселедцем. Виглядає готове блюдо дуже апетитно. Якщо приготувати оселедець у гарних скляних баночках, то його можна взяти як гостинець, який гідно оцінять, інформує .
Підготовка оселедця
Для початку треба почистити оселедець. У оселедця без голови видаліть хребет та всі кістки. Зачистіть плівку і обріжте краї. Відокремте філе від шкіри.
Наріжте філе на порційні шматочки.
Винний маринад
Нестандартний рецепт приготування оселедця у маринаді. Мабуть, це святковий варіант приготування.
Інгредієнти:
- червоне сухе вино — 200 мл;
- журавлина — 50 гр;
- яблучний оцет 6% — 30 мл;
- цукор — 1 ст.л;
- лавровий лист;
- перець горошком;
- запашний перець горошком;
- гвоздика;
- коріандр;
- цибуля червона — 1 шт.
Для приготування першого маринаду налийте в сотейник сухе червоне вино, яблучний оцет, додайте спеції, журавлину і проваріть інгредієнти 5 хвилин. Залишіть маринад остигати до кімнатної температури.
З’єднайте оселедець з нарізаною півкільцями червоною цибулею і залийте маринадом. Через добу оселедець буде готовий до вживання.
Гірчичний соус
Всіма улюблений оселедець у гірчичному соусі. Пікантний рецепт для любителів гострих страв.
Необхідні інгредієнти:
- гірчиця — 1 ст. л
- гірчиця зерниста — 1 ст. л
- майонез — 1,5 ст. л;
- сік 1/2 лимона;
- цукор — 1 ч. л;
- цибуля — 1 шт.
Для приготування другого соусу з’єднайте два види гірчиці, майонез, сік половини лимона, цукор і цибулю, нарізану півкільцями.
З’єднайте оселедець із підготовленим соусом. Страву можна одразу подавати до столу.
Укріпний соус
Ароматний кріп ідеально поєднується з оселедцем. Такий оселедець можна сміливо подавати до вареної картоплі або пюре.
Необхідні інгредієнти:
- вода — 200 мл;
- перець горошком;
- лавровий лист;
- сік 1/2 лимона;
- цукор — 1 ч. л;
- цибуля зелена;
- цибуля ріпчаста — 1 шт;
- кріп;
- рослинна олія.
Підготуйте розсіл: воду, сік половини лимона та спеції доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин. Залишіть розсіл до повного остигання.
До нарізаного оселедця додайте цибулю, нарізану півкільцями, подрібнену зелену цибулю, кріп і олію.
Залийте оселедець охолодженим розсолом і залиште маринуватися на добу.