Якою лопаткою не можна перемішувати гарячу їжу


Лопатки для перемішування їжі на сковорідці господині зазвичай купують не замислюючись. Дивляться тільки на ціну і зовнішній вигляд. Мало хто замислюється над питанням, як матеріал впливає на термін служби кухонного інвентарю та безпеку їжі, інформує .

Експерти зауважили, що загалом турбуватися нема про що. Є лише один вид лопаток, який у жодному разі не можна використовувати під час готування. При контакті з гарячою сковородою вони виділяють небезпечні хімікати.

Пластик виділяє шкідливі речовини, а ось силікон — ні. Дерев’яні та з нержавійки теж не виділяють, тому краще обирати під час купівлі їх.

Найдовговічніші — нержавійка, далі дерево, силікон. Металеві лопатки не підходять для сковорідок з антипригарним покриттям, отже, найкраще дерево, порадили фахівці.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *