Котлети у різних господинь не схожі одна на одну за смаком, навіть якщо жінки готують з одного фаршу. Уся справа в спеціях, які вони додають у м’ясну заготовку, інформує .
Здається, що насмажити котлети зможе навіть школяр, проте якщо фарш замішано неправильно, то можна безповоротно зіпсувати їхній смак. Досвідчені кулінари знають це, тому багато хто взагалі нічого не додає у фарш, обмежуючись лише чорним перцем.
Але деякі спеції все ж можна використовувати. Наприклад, із м’ясним фаршем поєднується мускатний горіх, але його потрібно покласти зовсім трохи, щоб не перебити смак. Також у свинячий або курячий фарш можна покласти трохи кориці — це несподіване рішення додасть котлетам пікантності. Крім того, перемелене м’ясо поєднується з майораном, паприкою та коріандром.
А ось розрекламована приправа хмелі-сунелі до котлет взагалі не підходить. Не варто додавати в м’ясний фарш і комбіновані приправи, які господині зазвичай використовують під час варіння супів — котлети набудуть специфічного присмаку. Не рекомендують шеф-кухарі й магазинні приправи для котлет, бо часто виробництва роблять їх навмання, не замислюючись про поєднання інгредієнтів. Ну а ще слід уникати експериментів із надто ароматними травами.