Зберігання харчових продуктів в холодильнику зовсім не означає, що термін їх придатності не вичерпається ніколи, інформує .
А з грибами потрібно бути ще більш обережними. Будучи важкою для організму їжею, вони можуть завдати істотної шкоди здоров’ю, як тільки почнуть псуватися.
Найпопулярнішим грибом можна назвати печериці. Про них і піде мова, а точніше, про те, які гриби краще викинути.
Ознака № 1
Гриби пахнуть грибами, тільки поки вони свіжі. Цей аромат важко переплутати. Але коли від печериць тягне підвальною вогкістю або гниллю, хімією або іншими домішками — це вірна ознака, що вони зіпсувалися.
Ознака № 2
Як тільки на капелюшках з’явився липкий наліт, то від грибів саме час позбутися. Навіть свіжі гриби після розморожування не варто вживати в їжу.
Ознака № 3
Капелюшок повинен бути не просто сухим і бархатистим, але і однорідного кольору. Найчастіше це білий або кремовий матовий колір. Блиск, що з’явився, свідчить про реакцію розкладання, що почалася, і яку вже не зупинити.
Ознака № 4
Плями і цяточки, навіть найменші — це сигнал, що гриби не можна купувати, готувати і їсти. Точно так же роблять з грибами, у яких капелюшок плоский.
Ознака № 5
Свіжі гриби в міру тверді, пружні. Ще один простий спосіб визначити зіпсований гриб — надломити його. Білий колір всередині говорить, що гриби ще їстівні, а темний колір всередині вже про зворотне.