Розпушувач — це продукт, який часто згадується в рецептах випічки в якості одного з інгредієнтів для тіста, інформує .
Сипучий засіб допомагає зробити борошняну основу менш щільною і пухкою. В результаті готова страва виходить м’якою, ніжною і пишною.
Але іноді кулінари-любителі забувають заздалегідь купити розпушувач.
У цій ситуації нікому не захочеться припиняти приготування тіста і йти в магазин. Але і відмовлятися від додавання розпушувача теж не потрібно.
Річ у тім, що цю суміш можна зробити і в домашніх умовах. Для цього знадобляться три простих продукти: швидше за все вони є на вашій кухні.
З чого зробити “домашній” розпушувач:
Для створення “саморобної” суміші знадобляться наступні компоненти:
- крохмаль;
- борошно;
- лимонна кислота;
- харчова сода.
Що стосується мучного і крохмального інгредієнтів, то вистачить по шість столових ложок. Лимонки знадобиться удвічі менше.
Рекомендований обсяг содового компонента — 5 столових ложок.
Ретельне перемішування всіх вищеназваних сипучих продуктів призведе до створення повноцінного розпушувача. Його можна пересипати в скляну баночку і зберігати в сухому і темному місці.