Як зберегти максимум вітамінів при варінні картоплі і на що слід звертати увагу


Щоб під час варіння картопля зберегла всі свої вітаміни, необхідно дотримуватися деяких рекомендацій і порад. Багато людей при варінні картоплі допускають одну і ту ж помилку, інформує .

Як варити картоплю зі збереженням вітамінів

Всі звикли варити картоплю в холодній воді. Але мало хто знає, що через це вона втрачає всі корисні речовини і вітаміни. Найголовнішим правилом є поміщення продукту в гарячу воду, яку попередньо потрібно посолити. Тоді вона буде м’якою і збереже всі вітаміни. Крім того, щоб отримати більше користі від готового продукту, картоплю рекомендується варити без кришки.

Молоду картоплю важливо поміщати в киплячу воду і варити протягом 15-20 хвилин, виставивши середній вогонь. Що стосується старої картоплі, то її бажано варити не знімаючи шкірку, оскільки під нею містяться всі цінні вітаміни. Якщо люди звикли її чистити, то шкірку слід зрізати дуже тонко.

Картоплю, з якої будуть робити пюре, слід порізати на маленькі шматочки, тоді вона швидше приготується. Щоб готовий продукт став набагато смачнішим, в нього слід додати цибулю, масло вершкове і молоко.

Секрети і поради приготування смачної картоплі

Щоб не розварювалася

Є такі сорти картоплі, які в процесі варіння вбирають в себе воду і розварюються. Щоб цього не допустити, слід злити воду через 15 хвилин після закипання, закрити кришку і доварювати картоплю на слабкому вогні, додавши холодної води.

Є ще один спосіб, який дозволить зберегти картоплю. Потрібно лише додати 1-2 ложки розсолу з огірків або капусти при варінні картоплі.

Прискорення варіння

Картопля готується довго, але є спосіб, який дозволить прискорити цей процес. Для цього буде потрібно покласти в каструлю шматочок вершкового масла. Це дозволить підвищити теплоємність води, через що вона швидше приготується. Крім того, масло надає смак картоплі.

Щоб вийшло смачне пюре

Щоб отримати смачне і ніжне картопляне пюре, потрібно додати в нього трохи молока. Багато хто не знає про те, що перед цим його необхідно підігріти, в цьому і полягає його головний секрет. Якщо влити в картоплю холодне молоко, то пюре стане сірим.

Отримання насиченого смаку

Деякі люди не знають, що найкращою приправою для картоплі є розмарин. Щоб готовий продукт вийшов смачним і ароматним, потрібно додати в нього трохи сушеного розмарину. Також можна зробити мікс з різних приправ і додати до картоплі. Наприклад, можна поєднувати: часник, перець, кмин і коріандр.

Легке очищення

Щоб легко і швидко очистити картоплю від шкірки, її потрібно спершу помістити в гарячу воду на кілька хвилин, а потім в холодну. Також можна потримати картоплю в підсоленій холодній воді близько 15-20 хвилин.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *