Ароматна і смачна курка, запечена в духовці, завжди виглядає неймовірно апетитно. З давніх часів, для бенкетів запікали цілі тушки курки або порося, інформує .
Так як це є важким заняттям, господині готують страву далеко не кожен день. Така курка може стати справжньою окрасою святкового столу.
Для приготування ідеальної курки необхідно дотримуватися три основних нюанси, які дозволять м’ясу пропектися рівномірно. Нерідко виходить так, що грудка пропікається швидше, ніж гомілка.
По-перше, за 30 хвилин до початку випікання на курячу грудку необхідно покласти пакет з льодом.
По-друге, перші 50 хвилин курка повинна випікатися вгору спинкою. Потім вже курку можна перевернути і продовжити випікати до самої готовності.
По-третє, перед початком приготування курячу шкірку необхідно просушити за допомогою паперового рушника. Це дозволить отримати апетитну скоринку.