У більшості рецептів радять солити страви на око. Воно й зрозуміло, адже всі мають різні вподобання. У досвідченої господині окомір відточений до досконалості. Вона завжди знає скільки чого потрібно додати, щоб отримати ідеальний смак. А ось кухарям-початківцям складніше. Особливо якщо справа стосується сирого м’яса. Пробувати, скільки солі у фарші — ідея не з кращих, інформує .
І справа зовсім не в гидливості. Купуючи шматочок свіжого м’яса в магазині або на ринку, ми не можемо бути повністю впевнені в його якості, правильності транспортування та зберігання. Термальна обробка допомагає знезаразити м’ясо та зробити його безпечним для людини. Так що ж робити з фаршем, спитаєте ви. Можна покластися на удачу, а можна скористатися слушною порадою.
Перевірка кількості солі у фарші
Дегустувати мелене м’ясо зі спеціями та сіллю все ж таки доведеться. Але як, щоб це було безпечно та не надто неприємно? Мудра господиня не нагодує сім’ю чи гостей їжею, яку не скуштувала сама. Це допоможе удосконалити смак страви до того, як вона опиниться на столі.
Зрозуміти, чи достатньо солі у фарші, простіше простого. Вам потрібно скачати невелику фрикадельку з готового м’ясного тіста і обсмажити на сковорідці або відправити на пару хвилин у мікрохвильову піч. Швидка перевірка дасть можливість спокійно спробувати м’ясо, ні про що не переживаючи.
Крім того, ви зможете відчути повний смак страви. У сирому вигляді він буде спотворений надлишками жиру та води. Готовий продукт набагато сухіший. Коли ви пробуєте мелене м’ясо, воно здається в міру солоним. А після приготування ви можете виявити, що таки переборщили зі спеціями. Трюк із м’ясною кулькою вбереже вас навіть від найменшого прорахунку.
Але що робити, якщо продукт виявився солоним ще на стадії замішування? У такому випадку достатньо додати до м’ясного тіста ще трохи фаршу. Також ситуацію може врятувати хлібний м’якуш або терта свіжа картопля.
Щоб захистити себе від кулінарного провалу, спочатку користуйтеся загальними рекомендаціями. На 1 кг фаршу додайте 1 ч. л. дрібної солі. Перевірте вказаним способом і тільки потім досолюйте. Якщо у вас рибний фарш, його можна солити трохи більше.
Ця маленька хитрість стане у нагоді всім любителям котлет та інших страв з фаршу. Але врахуйте, що м’ясо завжди потрібно добре просмажувати, інакше ризикуєте заробити як мінімум розлад шлунка. Інші наслідки ще менш приємні.