Якщо в процесі варіння ви помітили, що рис почав відчутно злипатися, то гарнір навряд чи вийде назвати вдалим, інформує .
Однак можна виправити цю ситуацію прямо під час готування.
Для цього достатньо знати кілька перевірених хитрощів.
Черствий хліб
Відомо, що несвіжий хліб буквально притягує до себе надлишок води, через який рис починає розварюватися і склеюватися. Для цього потрібно прямо в процесі варіння на сам рис викласти пару часточок хліба.
Найкраще брати чорний продукт.
Вже через 10-15 хвилин ви помітите позитивні зміни.
Крижана вода
Часто цей метод дозволяє “реанімувати” рис, який вже почав розварюватися. Потрібно вимкнути плиту і злити воду. У холодній рідині з декількома кубиками льоду промивається крупа.
Потім повертаємо рис на вогонь і доводимо його до готовності.
Сковорода
Якщо ви помітили, що рис почав розварюватися ближче до фінальної стадії приготування, то варто почати розігрівати сковороду з рослинною олією.
Обсмажування допоможе крупі зберегти свою форму.
Духова шафа
Деякі господині помітили, що запікання допомагає врятувати рис, який почав втрачати форму. Готувати його в духовій шафі після варіння варто протягом 15 хвилин.