Якщо ви стежите за своїм харчуванням, то напевно вже неодноразово замислювалися над питанням, як можна смажити на сковорідці без використання олії, інформує .
Смажена у великій кількості олії їжа, звичайно, смачна, але вкрай шкідлива. Мало того, що вона сильно навантажує травну систему, так ще й в її складі містяться канцерогени. Ці вкрай небезпечні для здоров’я людини з’єднання можуть стати причиною серйозних захворювань, в тому числі і навіть раку.
Саме тому ми пропонуємо вам ознайомитися з нашими порадами, які дозволять назавжди забути про такий продукт як олію і надалі на сковорідці готувати без неї.
Вибираємо сковороду
В першу чергу необхідно потурбуватися питанням підбору правильного посуду, адже без підходящої сковорідки смажити без олії просто не вийде.
Зараз існує маса різновидів кухонного начиння, так що давайте розглянемо найпопулярніші типи сковорідок докладніше.
Керамічні сковорідки — досить універсальний вид сковорідок. У них можна готувати без олії як овочі, так і м’ясо, проте є один істотний недолік — засмажити продукти до хрусткої скоринки на кераміці не вийде.
Чавунні сковороди-гриль — найкращий вибір, якщо ви плануєте засмажити стейк або м’ясні котлети. Безсумнівним плюсом сковорідок-гриль також є те, що рідина з них не випаровується, так що всі соки залишаються всередині м’яса.
Тефлонові сковороди – універсальна кухонне начиння. Можна смажити як овочі, так і м’ясо, причому не додаючи ні краплі олії. Мінусом сковорідки з антипригарним покриттям є те, що при неправильному догляді вона втрачає свої властивості.
Використання кришки
Товстостінні сковорідки володіють однією важливою особливістю — в них продукти можна готувати у власному соку. Це означає, що вам просто не потрібно буде доливати олію, оскільки рідини всередині каструлі буде достатньо.
Для того ж, щоб вона не випаровувалася занадто інтенсивно, потрібно скористатися кришкою, яка щільно прилягає. Звичайно, їжа при цьому виходить швидше тушкованою, ніж обсмаженою, але зате користі від неї в рази більше.
Пергамент
Підсмажити без олії м’ясо, рибу або вироби з фаршу допоможе звичайний пергамент. Все що від вас буде потрібно — вирізати з нього коло, що має такий же діаметр, що і днище сковорідки.
Цей кружок слід укласти всередину посуду, а вже поверх паперу викладати м’ясні інгредієнти. Жарка при цьому відбувається стандартним чином. Пергамент вбере в себе надлишки жиру і не дасть продуктам прилипнути до днища.
Як бачите, смажити на сковорідці без олії не тільки можна, але і потрібно. Такий підхід допомагає позитивно вплинути на стан здоров’я і значно знизити калорійність свого щоденного раціону.