Як швидко натерти сир і чим можна замінити тертку, якщо її немає на кухні


Сучасні господині частенько використовують тертий сир як один з головних інгредієнтів для певних страв. Винахідники зараз настільки полегшили життя представницям прекрасної статі, що замість того, щоб витрачати час на натирання сиру, можна купити готовий пакет з сирною стружкою в супермаркеті. Однак якщо ви хочете заощадити, то можна скористатися деякими хитрощами, які допоможуть за лічені хвилини натерти сир самостійно, причому терка може зовсім не знадобитися, інформує .

Головний секрет, який допоможе швидко натерти сир

Звичайний процес натирання сиру на тертці досить тривалий. Часом у господинь немає стільки часу, тому їм нічого не залишається як вдатися до лайфхаків, які допоможуть не тільки заощадити час, але і зробити даний процес приємним.

Тим, хто використовує для натирання сиру тертку, необхідно змастити її рослинною олією або вершковим маслом. Це допоможе сиру ковзати по лезах, через що процес стане набагато швидшим і простішим. Якщо ж даних продуктів під рукою немає, їх можна замінити звичайною кип’яченою водою або кулінарним спреєм.

Якщо ви хочете за підсумком отримати розсипчасту сирну стружку, то домогтися такого ефекту вам допоможе охолоджений сир. Для цього треба за 15 хвилин до натирання помістити продукт в морозильну камеру.

Чи можна натерти сир без терки і чим її замінити

Виявляється, для того щоб натерти сир, не завжди потрібна терка. Тому якщо її немає під рукою, не варто засмучуватися. Сирну стружку можна отримати, якщо скористатися наступними хитрощами:

  • блендер — якщо немає на кухні терки, але є дане пристосування, так чому б не заощадити час завдяки даному процесу. В результаті ви за лічені хвилини отримаєте красиву сирну стружку;
  • м’ясорубка — напевно в кожному будинку є даний кухонний пристрій. Якщо немає терки, то м’ясорубку запросто можна використовувати для того, щоб отримати сирну стружку.

А якщо і цього у вас немає, то на кухні у будь-якої господині завжди є ніж, який запросто можна використовувати для цієї мети. Необхідно спочатку просто нарізати сир на тонкі смужки, після чого їх дрібно покришити і стружка готова.

Зараз є багато хитрощів, які дозволяють помітно полегшити процес приготування будь-яких страв. Головне, проявити кмітливість.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *