На які тільки хитрощі не йдуть господині, щоб зварити смачний і наваристий гороховий суп-пюре, інформує .
Так, в хід йде тривале замочування, сода та інші «примочки».
Однак є набагато більш зручний спосіб варіння першої страви, який не вимагає попередньої підготовки інгредієнтів.
Так, перед тим як закинути горох в каструлю, варто його промити. Зверніть увагу: коли закинете горох, вода повинна кипіти і бути врівень з горохом, не вище.
Тепер можете сміливо закривати посуд кришкою і варити протягом 15 хвилин.
За цей час частина рідини випарується, тому вам треба влити в каструлю крижаної води, таким чином, щоб вода знову тільки покрила горох.
Далі діяти слід за старою схемою: 15 хвилин поварили, додали води, поварили, додали…
На 2 склянки гороху в середньому потрібно тричі долити воду. Головне, щоб рідина не зовсім покривала горох.
Коли будете доливати втретє, разом з водою додайте в каструлю картоплину, розрізану на 4 частини. Поки картопля буде варитися, обсмажте на сковорідці цибулю, а потім витягніть картоплину з каструлі і розітріть виделкою, після чого можете знову додавати її в суп.
Тепер, коли горох вже розварився, гарненько перемішайте майбутнє блюдо, в останній раз долийте води, додайте цибулю, спеції і сіль.