Як приготувати смачний суп: яких помилок варто уникати


Невід’ємною частиною української традиційної кухні є заправні ситні супи, які варять на м’ясному, рибному або овочевому бульйоні. Ми зібрали секрети приготування смачної першої страви, інформує .

Основу багатьох супів становить м’ясний бульйон. Його найкраще варити зі шматка м’яса з кісточкою, яка й надає страві насиченого смаку. Бульйон вариться довго, на повільному вогні, з відкритою кришкою, щоб рідина потроху випаровувалася, а сам він ставав більш насиченим.

При цьому овочі, які додаються в суп, не повинні довго кипіти у воді. У цьому разі вони втратять більшу частину корисних речовин, а також форму і смак. Тому закладати овочі в суп треба поступово: спочатку кубики картоплі, коріння селери або моркви. Потім — білокачанну капусту, яка вариться хвилин 10-15. Ближче до кінця варіння кладеться засмажка з овочів. В останню чергу відправляємо в суп зелень, листя щавлю або шпинату. Вони готуються миттєво.

Занадто густий суп небажано розбавляти водою. Щоб страва не вийшла водянистою, краще додати будь-який овочевий відвар. При цьому розбавлений суп потрібно обов’язково довести до кипіння, щоб «подружити» рідини та запобігти розмноженню бактерій.

Сіль і прянощі додавати краще наприкінці варіння, що називається «довести до смаку». Після цього треба накрити каструлю кришкою і залишити суп на 10 хвилин, щоб усі смаки в ньому врівноважилися, продукти просолилися і ввібрали аромати одне одного.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *