Макарони, можливо, не найздоровіша їжа, але це кращий варіант, ніж деякі інші продукти. Ця класична італійська страва може перебувати в збалансованому харчуванні, інформує .
Користь макаронів
Цей продукт багатий білком, калієм, селеном, фолієвою кислотою та іншими ключовими поживними речовинами. Чашка приготовленої пасти містить всього 220 калорій і близько 8 грамів білка. Ви також отримаєте 43 грами вуглеводів, в тому числі 2,5 грами клітковини, а також дози заліза, магнію і фосфору.
Як додаткова перевага, споживання макаронних виробів може захистити жінок від серцевих захворювань та інсульту. Про це йдеться в дослідженні 2021 року.
Недоліки макаронів
Проте, макарони багаті вуглеводами, і їх слід вживати в помірних кількостях. Крім того, їх часто подають з сиром, маслом, соусами та іншими добавками, які можуть збільшити кількість калорій.
Як зробити макарони кориснішими і смачнішими
По-перше, по можливості вибирайте цільнозернові макарони. Вживання в їжу цільних зерен може:
- допомогти зменшити запалення і захистити від хронічних захворювань;
- поліпшити глікемічний контроль;
- поліпшити здоров’я серцево-судинної системи;
- збільшити тривалість життя.
По-друге, додайте в суміш трохи тунця, лосося, яловичини або інших продуктів з високим вмістом білка. Білок уповільнює травлення і допомагає запобігти скачки цукру в крові.
Рекомендується подавати макарони з броколі, часником, шпинатом та іншими овочами, щоб отримати більше поживних речовин у вашому раціоні. Цей трюк також може приборкати почуття голоду і підвищити почуття ситості, оскільки більшість овочів багаті на клітковину.
Зверніть увагу, що соуси для пасти часто містять багато цукру, натрію і жиру. Сирний соус, соус маринара та інші популярні варіанти також не обов’язково корисніші. Найкраще використовувати легкий томатний соус або оливкову олію, трави і спеції. Густі соуси містять найбільше калорій. Але ви можете зробити їх кориснішими, замінивши вершки грецьким йогуртом.