Калорійність і користь кураги
Курага багата кальцієм, калієм, залізом, фосфором і вітамінами А, С і Е, інформує Ukr.Media.
Цей сухофрукт також енергетично щільний — одна чашка сушених абрикосів містить близько 313 ккал. Отже, це відмінний варіант перекусу на додаток до тих самих ситних горішків.
Курага має низький глікемічний індекс, що допомагає контролювати рівень цукру в крові і може бути корисним для людей з діабетом. Курага також може поліпшити зір і міцність кісток.
Крім цього курага корисна тому що:
- запобігає анемії;
- покращує травлення;
- зменшує запалення;
- зміцнює здоров’я очей;
- захищає шкіру від передчасного старіння.
Як зробити курагу в домашніх умовах
- Купіть повністю дозрілі абрикоси. Якщо вони недостатньо зрілі, покладіть їх в паперовий пакет і зберігайте в теплому і сухому місці.
- Якщо ви турбуєтеся, що абрикоси перезріють, помістіть їх в холодильник на тиждень.
- Після дозрівання ретельно очистіть фрукти. Промийте їх під струменем води і витріть насухо рушником.
- Використовуючи ніж, розріжте їх вздовж складки.
- Видаліть кісточку.
- Виверніть абрикоси назовні.
- За бажанням можете вимочувати або занурювати абрикоси в кислі розчини (наприклад, лимонну кислоту, аскорбінову кислоту, лимонний сік і т. п.). Ця процедура зберігає їх колір і текстуру. Крім того, це запобігає ріст бактерій та інших мікробів під час процесу сушіння.
- Покладіть половинки абрикоса на пергаментний папір, рівномірно їх розподіливши.
- Тим часом, розігрійте духовку на 50-80 градусів.
- Для їх висихання може знадобитися не менше 10-12 годин.
- Коли вони наполовину висохнуть, переверніт їх.
- Плоди повинні бути злегка м’якими, але шкірястими, коли вони будуть готові.
- Зберігайте курагу в герметичних скляних банках. Помістіть їх в прохолодному, темному місці.
- Сушені таким чином абрикоси прослужать близько 6-12 місяців при кімнатній температурі.