Як приготувати курагу в домашніх умовах


Калорійність і користь кураги

Курага багата кальцієм, калієм, залізом, фосфором і вітамінами А, С і Е, інформує Ukr.Media.

Цей сухофрукт також енергетично щільний — одна чашка сушених абрикосів містить близько 313 ккал. Отже, це відмінний варіант перекусу на додаток до тих самих ситних горішків.

Курага має низький глікемічний індекс, що допомагає контролювати рівень цукру в крові і може бути корисним для людей з діабетом. Курага також може поліпшити зір і міцність кісток.

Крім цього курага корисна тому що:

  • запобігає анемії;
  • покращує травлення;
  • зменшує запалення;
  • зміцнює здоров’я очей;
  • захищає шкіру від передчасного старіння.

Як зробити курагу в домашніх умовах

  1. Купіть повністю дозрілі абрикоси. Якщо вони недостатньо зрілі, покладіть їх в паперовий пакет і зберігайте в теплому і сухому місці.
  2. Якщо ви турбуєтеся, що абрикоси перезріють, помістіть їх в холодильник на тиждень.
  3. Після дозрівання ретельно очистіть фрукти. Промийте їх під струменем води і витріть насухо рушником.
  4. Використовуючи ніж, розріжте їх вздовж складки.
  5. Видаліть кісточку.
  6. Виверніть абрикоси назовні.
  7. За бажанням можете вимочувати або занурювати абрикоси в кислі розчини (наприклад, лимонну кислоту, аскорбінову кислоту, лимонний сік і т. п.). Ця процедура зберігає їх колір і текстуру. Крім того, це запобігає ріст бактерій та інших мікробів під час процесу сушіння.
  8. Покладіть половинки абрикоса на пергаментний папір, рівномірно їх розподіливши.
  9. Тим часом, розігрійте духовку на 50-80 градусів.
  10. Для їх висихання може знадобитися не менше 10-12 годин.
  11. Коли вони наполовину висохнуть, переверніт їх.
  12. Плоди повинні бути злегка м’якими, але шкірястими, коли вони будуть готові.
  13. Зберігайте курагу в герметичних скляних банках. Помістіть їх в прохолодному, темному місці.
  14. Сушені таким чином абрикоси прослужать близько 6-12 місяців при кімнатній температурі.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *