Як правильно зберігати яйця в морозилці до одного року, і як їх потім розморожувати


Курячі яйця — корисний і смачний продукт, який до того ж робить ваш сніданок ситнішим. Яйця входять до складу багатьох страв, і зовсім не даремно: вони покращують смак, роблячи їжу більш калорійною. Але їх, як і будь-який інший продукт, потрібно вміти правильно зберігати. На бічних дверцятах холодильника розташовувати їх неправильно, хоча саме там і знаходиться контейнер для зберігання. Крім того, не всі знають, що при необхідності яйця можуть залишатися свіжими до одного року, інформує .

Як довго можна зберігати яйця

Разом зі стрімким подорожчанням продуктів у багатьох постало питання про зберігання продовольчих запасів. Якщо консерви не зіпсуються до закінчення терміну придатності, то багато інших продуктів не витримають випробування часом, наприклад, яйця.

Після того, як курка знесла яйце, його можна зберігати не більше трьох тижнів, і то в холодному приміщенні. При цьому окремо білок не зіпсується протягом 3 тижнів в закритій ємності, а ось жовток буде свіжим всього три дні, навіть за наявності охолодження.

Як же зробити так, щоб яйця зберігалися довше? Адже це допоможе зберегти чимало грошей. Насправді вихід є. Їх просто потрібно заморозити, а потім вжити протягом року.

Як зберегти яйця свіжими до одного року

Заморожувати яйця потрібно за спеціальною технологією. Їх не можна просто засунути в морозильник. Для початку розбийте шкаралупу і змішайте білок і жовток до однорідності. Потім помістіть її в контейнер і наклейте на нього стікер з поточною датою, щоб не забути, коли поставили яйця в морозилку. В ідеалі розморозити і вжити їх краще протягом 4 місяців, але в цілому цей термін можна продовжити до 1 року.

А якщо після приготування страв у вас залишаються білки або жовтки окремо, то їх теж можна заморозити. Білки виливаються в контейнер з щільно закритою кришкою і відправляються в морозилку.

Як розморозити яйця

Заморожені яйця потрібно правильно розморожувати незалежно від того, зберігали ви їх в цілому вигляді або жовток і білок окремо. Не намагайтеся приготувати не до кінця розморожені яйця. Процес цей може бути довгим, але інакше нічого не вийде. Розморожувати яйця при кімнатній температурі не можна, тому потрібно заздалегідь перемістити їх з морозильника в холодильник, і потім стежити за процесом.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *