Лавровий лист — дуже поширена пряність. Але використовувати його треба вміти. Він підходить не скрізь і треба знати деякі нюанси, інформує .
Як правильно використовувати лавровий лист
- лавровий лист кладеться за 5 хвилин до готовності бульйону, і за 10 хвилин до готовності тушкованих страв;
- у курячий бульйон лавровий лист не додається, інакше бульйон втратить смак і аромат;
- в овочевий бульйон кладеться в обмеженій кількості або не кладеться зовсім, так як супи на цьому бульйоні ароматизуються овочами;
- на літр рідини береться не більше 1-2 листочків;
- перед тим як покласти лаврові листочки в страву, потрібно потерти їх один об один, аромат стане більш насиченим;
- у готовій страві лавровий лист залишати не можна, він надає гіркоту, необхідно відразу ж витягувати після закінчення варіння.