Крабові палички можна вважати якісними, якщо в них міститься щонайменше 30% рибного фаршу, або сурімі. Про це розповіли фахівці із харчування, інформує .
На етикетці у складі на першому місці має бути вказано саме “сурімі” — в іншому разі є ризик купити підробку або неякісний продукт, попередили експерти.
Водночас визначити саму якість фаршу можна, звернувши увагу на відсоток концентрованого рибного білка: його має бути в складі не менше ніж 7 г. Найчастіше рибний фарш виробляють із хека, минтая, путасу або пікші.
Палички мають бути пружними на дотик, не ламатися при розвороті, бути білого кольору. Якщо видно відтінок жовтого — значить, у складі присутня соя, додали фахівці із харчування.
Вони також зазначили, що в складі крабових паличок також мають бути вода, цукор, сіль, крохмаль, рослинна олія та харчові добавки.
Під час вибору зверніть увагу на лицьовий бік упаковки — там не повинно фігурувати дрібним шрифтом “Імітація крабових паличок”, — підсумували експерти.