Багато господинь люблять готувати випічку на основі заварного тіста, так як воно дуже податливе і еластичне, що вельми спрощує роботу, інформує .
Однак важливо правильно ввести основний компонент — борошно, інакше всі старання виявляться марними.
Як це коректно зробити
Якщо ви любите розмірену і неспішну роботу, то заварне тісто не для вас. При зволіканні випічка просто не вийде такою, як було заплановано.
Якщо в тісто для інших цілей борошно вводять плавно, поступово і невеликими порціями, то в разі заварного варіанту пшеничне борошно додається відразу “одним махом”.
Саме при такому підході випічка виходить пористою, з достатньою кількістю пустот.
Як тільки ви ввели всю кількість борошна, то не варто зволікати — відразу ж починаємо роботу з тістом.
Кондитеру буквально за пару хвилин потрібно не тільки додати потрібний обсяг борошна, але і якісно його розмішати. Не допускається наявність грудочок, які здатні зіпсувати готову випічку.
Як тільки маса стала однорідною, ємність можна прибирати з включеної плити і продовжувати роботу, що залишилася.