Якщо ви хочете порадувати своїх близьких, обов’язково приготуйте яблучний пиріг без тіста, який більше нагадує яблука, запечені в заварному кремі. Найніжніший пиріг не залишить нікого байдужим і стане чудовим доповненням чаювання, інформує .
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт (130 гр);
- цукор — 75 гр;
- молоко — 90 гр;
- вершкове масло — 35 гр;
- борошно — 80 гр;
- яблука очищені — 700 гр;
- розпушувач — 5 гр;
- сіль — щіпка;
- ванільний цукор — 10 гр.
Приготування:
Тонко наріжте очищені яблука, полийте їх лимонним соком і добре перемішайте, щоб яблука не потемніли.
Збийте яйця з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі до пишного стану. Додайте розтоплене вершкове масло і молоко і продовжуйте збивання до отримання маси однорідної консистенції.
До рідких інгредієнтів додайте борошно, змішане з розпушувачем, і замісіть однорідне рідке тісто. З’єднайте яблука з тістом.
Викладіть яблука у форму, вистелену пергаментом. За бажанням пиріг можна зверху посипати мигдальними пелюстками.
Випікайте у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин.
Залишіть пиріг у формі трохи охолонути та стабілізуватися. Перед подачею пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Найніжніший пиріг готується дуже просто, це гідна заміна не лише шарлотці, а й трудомістким тортам.