Яблучний пиріг «3 склянки». Дивовижно смачний!


Цей дивовижно смачний, ніжний яблучний пиріг з манкою є стравою болгарської кухні. Якщо ви раптом подумали: «Як це так, пекти пиріг з манки!», поспішаю вас запевнити, що такий пиріг вас точно не розчарує. По-перше, сам кулінарний рецепт надзвичайно простий, не вимагає ніяких особливих кулінарних навичок. По-друге, готується він не просто швидко, а дуже швидко. Ну і, нарешті, як я вже казала, він дивовижно смачний. Результат перевершить всі ваші очікування!

Яблучний пиріг

Продукти:

  • Крупа манна – 1 стакан
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Розпушувач – 1,5 ч. ложки
  • Яблука – 5 шт середнього розміру
  • Лимонний сік – 3-5 ст. ложок
  • Молоко для заливки – 1 стакан

Як приготувати пиріг «3 склянки»:

1. Приготування цього пирога досить незвичайне, але результат буде чудовим. Для початку змішуємо всі сухі продукти: манку, борошно, цукор, розпушувач. Можна також додати дрібку солі, але я вважаю її тут зайвою, інформує Ukr.Media.

2. Яблука необхідно натерти на крупній тертці – завжди роблю це за допомогою кухонного комбайна. Відразу ж, не зволікаючи, збризнути натерті яблука лимонним соком – інакше швидко потемніють.

3. Беремо форму для випікання змащуємо її маргарином або вершковим маслом, рівномірно висипаємо склянку нашого сухого тіста, накладаємо шар яблук, потім – знову суха суміш і яблука. На мою форму виходить три шари.

4. Перед тим як поставити пиріг в духовку, рівномірно заливаємо його склянкою дуже гарячого – прямо киплячого – молока, акуратно за допомогою ножа або виделки протикаємо пиріг щоб молоко дістало до нижнього шару.

5. Печеться цей пиріг близько 50 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Пиріг не традиційний, але на смак ніжний, з приємним яблучним смаком. Після охолодження чудово тримає форму, не розсипається. Приємного апетиту!

PS. Я знаю, що деякі господині не заливають пиріг молоком, а зверху покривають шаром протертого на крупній тертці вершкового масла (грам 100-150). Виходить теж дуже смачно. Але Ви можете спробувати обидва варіанти.

Але на цьому ми з вами не прощаємось, заходьте ще!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *