Салат «Білочка» з плавлених сирків і моркви — це оригінальна страва, рецепт якої стане в нагоді як для повсякденного, так і для святкового столу. Готується салат з доступних інгредієнтів, але в результаті виходить оригінальна закуска, інформує .
Традиційні салати з плавлених сирків всім знайомі, але варто додати трохи часнику, горішків і соковитої моркви, як страва стає родзинкою будь-якого застілля.
Усім вашим близьким неодмінно сподобається салат під назвою «Білочка» — готується він швидко, так що, якщо гості вже на порозі, ви встигнете накрити на стіл і вчасно подати чудову закуску, щоб порадувати присутніх.
Інгредієнти
- Плавлений сир — 100 г.
- Морква — 80 г.
- Волоські горіхи — 1 жменя.
- Яйця курячі (великі) — 1 шт.
- Майонез — 100 р.
- Сіль, перець — за смаком.
Приготування
- Почищену сиру моркву натерти на тертці з середніми отворами — овоч має бути смачним, соковитим і солодкуватим. Вибирайте морквину яскраву і свіжу на вигляд, вона точно буде смачною.
- На тій же тертці натерти й плавлений сир — можна використовувати сорти «Дружба», «Російський» або «Голландський».
- Зварити яйця курячі. Якщо яйця дрібні, можна взяти відразу кілька штук. Круто яйця варяться 8-9 хвилин після закипання води. Варені яйця остудити та почистити, потім натерти на тертці та додати в салат.
- Почистити зубчик часнику і видавити відразу в салат. Часниковий аромат додасть страві пікантності та легку гостру нотку.
- Додати в салат, майонез, краще використовувати соус пожирніше — не менше 50%.
- Перемішати салат з майонезом і додати спеції за смаком — сіль і чорний перець.
- Салат викласти на блюдо і присипати подрібненими волоськими горішками та можна відразу подавати до столу.
Приємного апетиту!