Лікувальні властивості часнику були відомі і використовувалися як частина природної медицини протягом тисяч років. По одному боку, це потужний антибіотик, а також антиоксидант, який ефективно бореться з інфекціями і хворобами. Найкращий час, щоб вживати цей овоч — ранок, бо ваш шлунок порожній і може повністю поглинати поживні речовини часнику, передає .
Часник є кращим природним ліками від гіпертонії, так як він тримає кров’яний тиск під контролем, без будь-яких побічних ефектів.
Крім того, немає нічого, що запобігає запаленню краще, ніж часник, що робить цей овоч надзвичайно корисним для людей, які страждають від артриту. Вживання в їжу часнику натщесерце ефективно зменшує симптоми артриту і болю в суглобах.
Часник також запобігає інфекцію різних видів, включаючи грибкову, ВПЛ та бактеріальні інфекції. Вживання в їжу часнику на регулярній щоденній основі може допомогти вам боротися з цими інфекціями більш легко.
Крім того, зубчик часнику вранці поліпшить вашу імунну функцію і зробить вас менш сприйнятливими до інфекцій і бактерій, що особливо важливо, якщо ви часто страждаєте від застуди, носових алергій або інших захворювань.
Один зубок часнику містить 5 мг кальцію, 12 мг калію, і більше 100 сірчистих сполук, це дає йому перевагу перед будь-якими пігулками або добавками.
І останнє, але не в останню чергу, часник покращує функцію легенів і запобігає ряд респіраторних захворювань, включаючи пневмонію, бронхіт, кашель тощо.