Осінь — пора не тільки збору врожаю, а й, звичайно, всіляких заготовок. Яблука і у свіжому вигляді зберігаються досить довго, проте у вигляді заготовок ви зможете насолоджуватися ними і всю зиму. А отримати ще більше задоволення від “яблучних” заготовок вам допоможе вершкове крем — пюре з яблук. Дійсно крем цей виходить дуже ніжний і смачний. Він може стати як цілком самостійним десертом, так і послужити кремом для тортів і тістечок. Готується ж такий яблучний крем вкрай просто, інформує .
Інгредієнти:
- яблука — 3 кг (в очищеному вигляді);
- цукор — 1 кг;
- вода — 100 мл;
- вершки згущені 15% — 1 банка (350 г)
Приготування:
Яблука попередньо необхідно підготувати, а саме очистити від шкірки і позбавити від серцевини. Потім очищені яблука нарізаємо невеликими шматочками, пересипаємо цукром і додаємо до них приблизно половину склянки води.
Потім переміщаємо каструлю на середній вогонь і після закипання варимо яблука під закритою кришкою приблизно протягом 20 хвилин до м’якості. Якщо в процесі приготування яблука дали мало соку, додайте до них ще трохи води.
Довівши яблука до готовності, за допомогою блендера перетворіть їх в однорідне пюре.
Після чого в яблучне пюре додайте згущені вершки, та перебийте блендером ще раз. Якщо ви хочете зробити крем більш вершковим, то можна додати більше згущених вершків — їх кількість можна регулювати так само, як і кількість цукру.
Вершково-яблучну суміш знову доводимо до кипіння, а потім варимо під закритою кришкою приблизно протягом 20 хвилин. Після чого розкладаємо крем по підготовленим заздалегідь баночкам, закочуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.