Вафельний торт з кремом з вареного згущеного молока


Вафельний торт зі згущеним молоком — улюблені ласощі родом з дитинства, інформує .

Збирається з готових вафельних коржів, а в якості крему використовується згущене молоко. Попри простоту приготування, у рецепта вафельного торта є багато варіацій: із звичайним згущеним молоком або з вареним, з горіхами, джемом, сухофруктами та іншими добавками. Кожен може підібрати варіант на свій смак.

Класичний крем для вафельного торта — масляний зі згущеним молоком, причому пропорції можна змінювати. Ми використовуємо співвідношення 150 грамів масла на 400 грамів вареного згущеного молока, але ви можете, наприклад, збільшити вагу масла і взяти менше згущеного молока. Тут працює одне правило: чим більше згущеного молока, тим більш солодким вийде крем. І не забувайте про калорійність — торт смачний, тому зупинитися на одному шматочку дуже складно!

Інгредієнти

  • вершкове масло — 150 г
  • варене згущене молоко — 400 г
  • вафельні коржі — 7 шт.

Як приготувати вафельний торт з вареним згущеним молоком

  1. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, нарізати кубиками та перекласти в чашу міксера. Залишити на 1 годину, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. М’яке масло збити за допомогою міксера — 2-3 хвилини на першій швидкості. Воно повинно стати повітряним, побіліти та збільшитися в обсязі приблизно вдвічі.
  2. Поступово — по 1 столовій ложці — додавати варене згущене молоко, продовжуючи збивати міксером. Зверніть увагу, що згущене молоко теж має бути кімнатної температури, не з холодильника.
  3. Через хвилин 5 згущене молоко повністю з’єднається з маслом, у вас вийде повітряний і дуже ніжний крем, який добре тримає форму.
  4. Промазати по черзі всі вафельні коржі. Крем розподіляти рівномірно по всій площі, щоб вафлі просочилися до самих країв.
  5. Верхній можна змастити кремом або не змащувати — якщо ви не плануєте прикрашати торт, тоді можна притиснути зверху пресом, наприклад, поставити під вантаж з банкою води.
  6. Ось і все — вафельний торт зі згущеним молоком готовий! Залишилося найскладніше — дочекатися поки просочиться. Торт потрібно залишити на 1 годину при кімнатній температурі, а потім прибрати на 2 години в холодильник.

Солодкого чаювання! І приємної подорожі в дитинство!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *