Квашена капуста — одна з основних страв на столі в холодну пору року. Свіжі овочі вже не настільки доступні, але ж салатів хочеться. Тому хрустка і соковита капуста — блюдо незамінне. Але щоб вона дійсно такою вийшла, потрібно дотримуватися деяких правил. Наприклад, враховувати, в які дні квасити капусту. Саме про це ми і поговоримо сьогодні, інформує .
Розповімо, які дні в жовтні і листопаді будуть сприятливими для квашення капусти. Також поговоримо про головні правила, завдяки яким капуста виходить хрусткою.
В які дні квасити капусту
Квашена капуста важлива для нас не лише тому, що замінює овочі в холодну пору. Це ще й джерело корисних елементів, які нам необхідні. До її складу входить велика кількість корисних бактерій, вітаміни С і К, а також натрій, залізо і фолієва кислота. До того ж в ній багато клітковини, яка незамінна для нашого організму. Користь квашеної капусти неймовірна!
Але щоб отримати всю користь, потрібно приготувати найсмачнішу капусту. Адже тоді всі будуть наминати її із задоволенням. Є пара правил, завдяки яким капуста вийде хрусткою і соковитою.
Хрустка капуста
- Щоб капуста хрустіла, дуже важливо її не пересолити. Потрібно додавати 1 столову ложку солі на 1 кілограм капусти. Не більше. Тоді хрускіт буде ідеальний. Та й для здоров’я корисніше.
- Для квашення вибирайте пізні сорти капусти. Вони твердіше, тому і хрустіти будуть краще.
- Зберігати капусту потрібно тільки в емальованому або скляному посуді. Метал не підходить. Також не можна брати металеві кришки.
- Капуста повинна бути покрита розсолом на 1 см. Так вона не потемніє і буде зберігатися довше. До слова, ідеальна температура для зберігання від 0 до + 2 градусів.
Як бачите, правила прості. Але також важливо враховувати день, в який квасите капусту. Наші предки давно помітили деякі особливості. Наприклад, капуста виходила смачніше, якщо зробити її на зростаючий Місяць. У молодика продукт виходить слизьким і в’язким. Заготовлена на спадаючий Місяць капуста швидко скисне. Щоб цього не сталося, потрібно квасити тільки в сприятливі дні.
Сприятливі дні в жовтні
Якщо збираєтеся квасити капусту в жовтні, то найкраще робити це: 1, 3, 6, 7, 15, 16, 17, 19, 20, 25, 26 жовтня. До слова, найкраще робити це ввечері понеділка, вівторка або четверга. Тому найкращі дні в жовтні: 3, 6, 17, 20-е і 25-е. У ці дні квашена капуста вийде просто ідеальною!
Від квашення варто відмовитися 10, 11, 12, 13, 21, 24, 27 жовтня. Найгірший день — 9 жовтня. Саме в цей день буде повний місяць.
Сприятливі дні в листопаді
У листопаді найкраще взятися за квашення капусти з 1-го по 7-е і з 25-го по 30-е число. Найкращий день — 7 листопада. Відмовитися від приготування капусти варто 8 і 24 листопада. В інші дні можна займатися квашенням, проте приголомшливого результату не буде.
Що ж, тепер ви знаєте, в які дні квасити капусту цієї осені. Якщо будете дотримуватися всіх правил, у вас точно вийде соковита і дуже хрустка капуста. Смачного!