Усе, що варто знати про каву в зернах – Затишок


Багато людей не уявляють без горнятка запашного напою ранкову рутину, вечірній відпочинок, дружні розмови чи ділові зустрічі. І якщо в досвідченого кавомана запитати, якій каві він віддає перевагу, то відповідь буде проста: «в зернах».
Зерно, як природна капсула, утримує олії і дає змогу повноцінно насолоджуватись ароматом і смаком. Відчути всю магію напою можна лише тоді, коли сировина подрібнюється безпосередньо перед заварюванням. Тому й не дивно, що кава в зернах — це вибір справжніх гурманів.

Цікаві факти про напій

Кава — продукт високогір’я. Що вище в горах росте рослина, то дорожчі зерна й кращі смакові властивості. Дерева можуть сягати 9–10 метрів у висоту. Ще кілька фактів:

  1. Щодня у світі випивається близько 2,25 млрд чашок кави. У Фінляндії та Швеції споживання цього напою перевищує 10 кг на людину на рік. Про це говорять дані Міжнародної організації кави.
  2. Так, у світі існує Міжнародна організація кави.
  3. У Фінляндії напій настільки важливий, що на законодавчому рівні в країні передбачено перерви на каву для робітників. Українці не сильно відстають, у середньому ми випиваємо до 15 філіжанок на тиждень.
  4. Її намагалися заборонити. У XVI столітті в Мецці її оголосили поза законом. Лідери того часу вважали, що вона стимулює бунтівне мислення. Тоді ж італійські священники називали каву сатанинським напоєм. У XVIII столітті Швеція заборонила не лише сам напій, а й приладдя: чашки, ложки. Як бачимо, це не дало результатів, і тепер країна стала одним із найбільших споживачів.
  5. Кавові зерна виробляють у понад 50 країнах світу. Бразилія, В’єтнам, Колумбія — найбільші виробники.

Різновиди сировини

У світі налічується понад сто сортів, і всі вони належать до одного з двох типів:

  1. Арабіка. Більш ароматна, має делікатний смак. Напій виходить ніжним і м’яким, із фруктовим посмаком. Найчастіше має кислинку, містить менше кофеїну. 70% від усієї кави, що реалізується у світі, — це арабіка.
  2. Робуста. Дешевші сорти, легше вирощуються. Мають високий вміст кофеїну, більш пряні, з горіховим відлунням. Самі зерна округліші.

Способи й результати обсмажування

Обсмажування — це тонкий процес, який порівнюють із мистецтвом. Один і той самий сорт за різних ступенів може мати різний смак і аромат.
Є декілька основних ступенів обсмажування:

  1. Світле. Найменш міцна кава, має кислинку й тонкий хлібний аромат. Можуть бути присутні фруктові та квіткові нотки. Зерна світло-коричневі.
  2. Середнє. Зерна мають коричнево-золотистий колір і виражену тріщинку. Солодкий аромат.
  3. Темне. На цьому етапі починає виділятись ефірна олія. Колір зерен — темно-шоколадний. Містить солодко-гіркі карамельні ноти.
  4. Найвищий степінь. Поверхня зерна масляниста, колір — темно-коричневий. Смак насичений, міцний.

Що темніші зерна, то більший вміст кофеїну. Це пов’язано з втратою вологи під час обсмаження: а що менше вологи, то щільнішою буде кава після помелу. Знайти каву будь-якого сорту та ступеня обсмаження можна в маркеті важливих штук Maudau. Тут також можна придбати рослинне молоко, алкоголь і посуд для ваших експериментів.





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

رهيثخ سثء gratisfucktube.com افلام سكس بنات جميله
castrato hentai hentainaked.com kuro no innyuu
domin-8 me! hentaiquality.com cock hentai
mallu reshma hot scenes erobomb.net hot vieos
lucy pinder nude videos pornstarsporn.info horny indian babes
tamil girl fuking megeno.mobi palmtube
www.xvodeos publicporntrends.com sexy vedeo in
local girl sex bestsexporno.com saira banu actress
sarasalu.com pimpmovs.info xnxxx hd video
indian prontube com cowporntube.net xnxx tamil hot
perfect girals chupatube.net sexychudai
lndian sax video free-indian-porn.com videoxxxxxxxxxx
new beeg tubepatrol.sex yes please porn
نيك اغتصاب مصري pornozonk.com سكس صافينار
bangla gud mara mari rajwap.biz southindian masala