Такий пиріг стане вашим фаворитом! Тісто універсальне: сюди можна додати як солону, так і солодку начинку. Щоразу змінюючи начинки, ви отримаєте новий смак пирога, хоча тісто залишиться тим самим!
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 200 гр.;
- Вершкове масло — 100 гр.;
- Сіль — 1/2 ч. л.;
- Розпушувач — 1/2 ч. л.;
- Сметана 20% — 4 ст. л.;
Інгредієнти для начинки:
- Картопля — 300 гр.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Гриби — 200 гр.;
- Твердий сир — 100 гр.;
- Рослинна олія для смаження;
- Сіль та чорний перець за смаком.
Приготування:
Натріть на тертці холодну вершкову олію, пальцями перетріть її з борошном у крихту. Додайте сіль та розпушувач. Потім додайте сметану, перемішайте, замісіть тісто. Покладіть у пакет у холодильник на 20 хвилин, поки готуєте начинку, інформує Ukr.Media.
Гриби обсмажте із цибулею до золотистості, посоліть. Форму вистеліть половиною тіста.
Нижній шар — гриби з цибулею, далі — тонко нарізані скибочки картоплі, останній шар — натертий сир.
Закрийте пиріг другою половиною тіста, защипніть краї. Випікайте при 200 градусах протягом 35-40 хвилин.
Хрумка скоринка, ситна і соковита начинка — такий простий, але напрочуд смачний пиріг!