у готуванні без нього не обійтися


Кухонний рушник — незамінна річ! Ним і гаряче деко прихопити можна, і піт з чола утерти, і муху прибити, яка випадково залетіла на кухню. А ще можна його використовувати для більш серйозних кулінарних операцій, інформує .

Варимо рис

Щоб отримати ідеально м’який, але сухий і розсипчастий рис, використовуйте подвійний кухонний рушник.

Коли рис практично готовий, зніміть каструлю з плити і відкрийте кришку. Швидко, поки не вийшов пар, покладіть на каструлю рушник і всю цю конструкцію знову накрийте кришкою. Дайте постояти хвилин 10.

Рушник буде затримувати тепло, як би доварюючи рис. Водночас, він вбере надлишкову вологу і не дасть крупі розмокнути.

Ламаємо спагеті

Кухонний рушник допоможе і в тому разі, якщо вам потрібно поламати спагеті на маленькі шматочки. Спроби зробити це руками зазвичай закінчуються сумно: в кращому випадку шматки макаронин розлітаються по всьому столу, в гіршому — ви можете поранити руки.

Візьміть потрібну кількість спагеті і загорніть їх у чистий рушник. Тримаючи його міцно за обидва кінці, поламайте макарони. Найкраще робити це, натискаючи на кут столу, але є оригінали, які намагаються подрібнити спагеті об коліно.

Не розгортаючи рушник, піднесіть його до каструлі і висипте уламки як ніби з пакета.

Подрібнюємо тверді продукти

Якщо вам треба порізати ножем горіхи або інші дрібні, але пружні продукти, які мають властивість розлітатися по столу, зробіть з рушника захисний бар’єр.

Візьміть рушник і скрутіть з нього жгут. Потім покладіть у вигляді кільця навколо того місця де збираєтеся подрібнювати продукти. І тоді всі шматочки залишаться всередині.

Маленька підказка: якщо рушник погано тримає форму, змочіть його трохи водою.

Зберігаємо тепло оладок і млинців

Якщо прямо з вогню поласувати оладками не виходить, можна зберегти тепло, поклавши на страву згорнутий в кілька разів рушник.

На нього помістіть оладки і накрийте все це друшляком. Рушник не дасть млинцям охолонути занадто швидко, а друшляк пропустить зайву вологу і не дасть піти теплу.

Чистимо волоські горіхи

У ядрах волоських горіхів іноді можуть застрявати шматочки шкаралупи, перегородок та інші неїстівні елементи. Їх неможливо прожувати і вони дають неприємну гіркоту. Давайте спробуємо від них позбутися.

Жменю очищених горіхів помістіть на рушник. Накрийте горіхи зверху іншим кінцем рушника. Акуратно візьміть конструкцію в руки і потріть. Зайві елементи повинні легко відокремитися.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *