Цим продуктам не страшна повторне заморожування


Заморожування — один із найпопулярніших і корисних способів зберігання продуктів. Воно дозволяє протягом тривалого часу максимально зберігати вітаміни та мінерали. Однак і у цього способу є свої мінуси, інформує .

При заморожуванні рослинних продуктів вітаміни та мінерали залишаються практично в повному обсязі. Водночас деякі з них все ж таки можуть втратити смакові якості:

  • зелень погано реагує на заморожування;
  • томати втрачають і форму, і смак;
  • огірки після заморожування непридатні для вживання;
  • картопля стає несмачною.

У м’яса та риби при такому способі зберігання корисні властивості теж зберігаються, хоча й у меншому обсязі, ніж у овочів, фруктів та ягід.

А сметану, йогурт та свіжі яйця краще не заморожувати: у них знижується кількість вітамінів і губиться однорідна консистенція.

Чи можна деякі продукти повторно заморожувати? Деякі люди впевнені, що цього робити не можна. Але як запевняють лікарі-гастроентерологи — повторно продукти можна заморожувати, але є ймовірність, що їхня якість погіршиться.

Особливо, за словами гастроентерологів, це стосується продуктів, які містять воду. А це овочі, фрукти, зелень, курка, риба, свіже м’ясо — по суті більшість із тих, які заведено заморожувати. Та не всіх.

Як зазначають лікарі, спокійно повторне заморожування переживуть такі продукти:

  • сало;
  • тісто;
  • вершкове масло;
  • сиров’ялені продукти;
  • копчені продукти.

Щоб краще зберегти смакові якості, перед заморожуванням рекомендується використовувати вакуумну упаковку.

Як довго можна зберігати? Заморожені продукти хоч і можна зберігати досить довго, але не завжди. Кожен з них має свій термін придатності, і про це важливо пам’ятати. В іншому разі від корисного та апетитного на вигляд колись продукту мало що залишиться, та й ризики псування серйозно зростуть.

Основні терміни зберігання:

  • у більшості ягід та овочів термін зберігання — не більше 12 місяців;
  • м’ясо (яловичину, телятину, баранину, свинину) рекомендується зберігати при температурі не вище мінус 18-20 градусів та не більше 6 місяців;
  • пісну рибу рекомендовано зберігати до 8 місяців, жирну — до 4 місяців.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *