Досвід дозволяє відрізнити корисні поради від помилок. Особливо це важливо в кулінарії, коли раптом з’ясовується, що багато обов’язкових дій просто забирали купу часу, інформує .
Часто господині замислюються, чи варто просівати борошно. І ось в цьому плані помиляються навіть досвідчені господині.
Борошно — це той самий інгредієнт, що присутній без перебільшення в більшості рецептів, починаючи від банальних млинців, закінчуючи вишуканими соусами і буденними підливами.
Ось в яких випадках порада “обов’язково просіяти борошно”, якщо не шкодить, то просто забирає час.
Просівати чи ні
Що стосується приготування перших страв, соусів і інших не кондитерських рецептів, то тут просіювання борошна ролі не грає.
Що стосується випічки, то тут думка кухарів розділилася. Одні вважають, що одним лише просіюванням суміші через сито домогтися тієї самої повітряної консистенції від випічки не вийде.
Тобто випічка однаково швидко черствіє, незалежно від того, просівали борошно чи ні. На цей випадок є інші секрети.
Водночас просіювання дозволяє позбутися від сміття або навіть комах, що можливо потрапили в пакет.
До того ж, якщо борошно не найсвіжіше, наприклад злежане, то, пропустивши його через сито, вимішати тісто без грудок буде однозначно простіше і швидше.