Навіщо додавати соду під час смаження печінки? Розкриваємо секрет ресторанних шеф-кухарів, інформує .
Вчинивши так хоч раз, ви переконаєтеся, що смачнішої смаженої печінки ви ще не їли.
А ви знаєте, що сода здатна зробити пористими й повітряними не тільки випічку, а й м’ясні продукти, серед яких печінка — куряча, яловича, свиняча. Завдяки соді печінка стає м’якою, соковитою, ніжною і просто тане в роті.
Гідрокарбонат натрію, іншими словами, харчова сода — слабкий луг. Потрапляючи в м’язові волокна, вона вступає в хімічну реакцію з кислотою, яка в них міститься.
Завдяки нейтралізації кислого середовища, шматочки печінки стають особливо м’якими, ніжними, “повітряними”.
Як додавати соду в печінку
Спочатку печінку цілим шматком слід залишити в холодній воді на 10 хвилин. Лише після цього її потрібно нарізати шматочками, попередньо позбавивши плівки.
Потім шматочки печінки потрібно посипати содою і добре їх перемішати. Накрити кришкою і залишити на півтори години.
Далі шматочки печінки необхідно ретельно промити в проточній воді, щоб позбавити їх соди.
Тепер печінку можна готувати за будь-яким із рецептів.
Наприклад, змішати борошно, сіль, перець і спеції разом, висипати їх у тарілку.
В цю масу вмочати кожен шматочок печінки, а потім одразу відправити в добре розігріту сковороду з олією.
Смажити печінку по 5 — 7 хвилин з кожного боку, і в уже готову страву рекомендуємо додати часник.