Виявляється існує метод приготування спаржі, який може призвести до утворення небезпечних токсинів. Що може суттєво нашкодити вашому здоров’ю, інформує .
Зелена або біла спаржа — довгий овоч уже зрізаний, його можна знайти на полицях супермаркетів. Однак, щоб повною мірою насолодитися смаком спаржі, є один вид приготування, якого слід уникати.
Цей метод приготування спаржі шкідливий для здоров’я
Білу спаржу традиційно готують у високій каструлі у воді з сіллю, дрібкою цукру і невеликою кількістю вершкового масла. Альтернативно її можна розрізати на кілька частин і приготувати у звичайній каструлі. Однак, якщо вам не подобається цей процес, ви також можете приготувати палички в духовці або на грилі.
Для цих варіантів часто використовується алюмінієва фольга. І це може мати погані наслідки.
Наприклад, алюмінієва фольга або речовини, що поглинаються з неї з їжею, можуть бути шкідливими для здоров’я.
Будь-кому, хто хоче скоротити споживання алюмінію, слід ощадливо використовувати матеріали, що контактують із харчовими продуктами, без покриття, антиперспіранти та косметичні продукти, що містять алюміній.
Ризик особливо зростає при приготуванні спаржі в алюмінієвій фользі з сіллю і лимонним соком, як робить більшість господинь. Не допускайте контакту кислих і солоних продуктів з алюмінієм.
Причина цього в тому, що алюміній виходить із фольги під час контакту з харчовими продуктами, що містять кислоту або сіль. Це означає, що він потрапляє в їжу і в організм під час вживання. Згодом, якщо споживання алюмінію занадто велике, це може мати шкідливий вплив на нервову систему або розвиток кісток.
Існують альтернативи алюмінієвій фользі як для гриля, так і для запікання. Під час запікання можна використовувати папір для випічки. Наприклад, при приготуванні на грилі можна використовувати шампур, сковороду або кошик.