Торт із ніжною маковою начинкою, вишнями і меренгою. Неймовірна смакота, яка готується легко, а смак божественний!


Неймовірною смакотою поділилась своїм рецептиком гарна господинька з золотими руками Erika Oszuszki.

Інгредієнти:

На деко 20* 35 см.

Для тіста:

  • Яєчні жовтки – 5, щіп. солі
  • Цукор – 60 г
  • Вершкове масло – 130 г
  • Сметана – 100 г
  • Борошно – 250 г
  • Розпушувач – 8 г

Для начинки:

  • Мелений мак – 250 г
  • Манна крупа – 50 г
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 100-120 г ( або за смаком)
  • Ван. цукор – 20 г
  • Цедра пів лимона

Для меренги:

  • Яєчні білки – 5, щіп. солі
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Цукор – 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 20 г ( не обов’язково )

Додатково:

  • Вишні без кісточок – 300 г

Раджу щоб масло, яйця і сметана були кімнатної температури.

Приготування:

Вишні чистимо від кісточок і ставимо на друшляк, щоб лишня рідина стекла. Потім перекладемо на кухонний папір.

Яєчні жовтки і сіль почнемо збивати. Додаємо цукор і збиваємо до пишності. Додаємо масло і продовжуємо збивати. До цієї суміші додаємо сметану і перемішуємо лопаткою.

Порціями додаємо просіяне борошно із розпушувачем. Замішуємо тісто лопаткою. У результаті маємо дістати липке однорідне тісто.

Одержане тісто відправляємо до холодильника на 1 годину.

Приготуємо начинку:
У сотейнику підігріти молоко і цукор. Вміщати мелений мак, манну крупу, цедру половини лимона і уварити до загустіння начинки.

Знімаємо з вогню і додаємо ванільний цукор.

У простеле пергаментом деко викладаємо тісто ложкою або лопаткою.

Тісто буде липким і щоб легше розрівнювати можна ложку помастити олією. Розрівнюємо тісто. Не потрібно намагатися щоб було сильно рівномірно.

Ставимо випікатися у розігріту духовку до 170 градусів на 15 хв.

Поки тісто у духовці приготуємо меренгу. До яєчних білків додаємо сіль і починаємо збивати. Додаємо лимонний сік.

Порціями додаємо цукор і збиваємо до твердих піків. Додаємо крохмаль і трішки ще збиваємо щоб не залишилися грудочки.

Вибираємо тісто із духовки і викладуємо макову начинку. Потім вишні( трішки вдавлюємо у макову начинку. Викладуємо меренгу і розрівнюємо. Продовжуємо випікати тісто ще 30 хв. Смачного.

Джерело





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *