Тепер я знаю, де “добути” цю вологість паски. За цим рецептом ваші паски не засохнуть!


Волога паска – це найбільш затребуваний рецепт перед великодніми святами. Рецептів багато. АЛЕ! Як спекти паску вдало? Як зробити, щоб не осіла? У вас з першого разу вийде ця ніжна, волога, м’яка і повітряна, але при цьому зовсім не як пух, справжня великодня паска. Нижче покроковий рецепт із фото. Інгредієнти в стаканах, ложках і точних грамах, а також фасування за формочками.

?Бажано дістати продукти за списком із холодильника за 2 години до приготування.

?Заповнюйте форми на 1/3 частину не доходячи до середини.

?Дайте тісту підходити в проміжках до збільшення в об’ємі мінімум у 2 рази.

?Уникайте протягів і перегріву тіста.

?І звісно! Прекрасний настрій має бути з початком випічки!

Інгредієнти:

?*стакан об’ємом 200 мл

Опара:

  • борошно – 60 г = 3 ст.л.
  • дріжджі сухі/свіжі – 7 г/20 г = 1,5 ч.л./1 ст.л.
  • цукор – 5 г = 1 ч.л.
  • тепле молоко 4% – 120 мл = 0,5 склянки* + 4 ч.л.

Тісто:

  • яйце – 90 г = 2 шт.
  • сіль – 2 г = 1/3 ч.л.
  • цукор – 145 г = 3/4 склянки*
  • сир м’який 9% – 200 г = 1 склянка*
  • масло вершкове м’яке 82,5% – 80 г = 4 ст.л. з верхом
  • сметана 20% – 50 г = 2,5 ст.л.
  • опара
  • борошно – 440 (+/-) г = 3 склянки* з верхом
  • мелена куркума (за бажанням) — 1/6 ч.л.
  • рослинна олія – 30 мл = 2 ст.л.
  • родзинки – 50 г = 1/4 склянки*
  • цукати – 60 г = 1/4 склянки*

Приготування:

Паски почнемо робити з підготовки дріжджів до прийняття здоби. У миску насипаємо 60 г борошна, дріжджі та цукор. заливаємо всі інгредієнти теплим молоком, розмішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин.

В окремій мисці збиваємо яйця з сіллю та поступовим додаванням цукру, щоб наситити бульбашками здобне тісто для пасок додатково, а також щоб розбити яєчний білок.

До яєць збитих додаємо м’який сир, краще використовувати м’який або сирний сирок, регулюючи кількість цукру в рецепті. Якщо сир сухий і жорсткий, то необхідно його протерти через сито до гладкої структури.

Додаємо м’яке масло, жирну сметану для вологості додатково і злегка змішуємо міксером.

Виливаємо пишну опару, дріжджі за цей час уже активні і їм більше не так страшна здоба в тісті. Перемішуємо.

Всипаємо відразу майже все борошно. 100 г борошна залишаємо поки що. Додаємо для кольору куркуму. Замішуємо тісто максимально добре.

Борошно, що залишилося, підмішуємо в сирне тісто, чергуючи з рослинною олією, замішуючи тісто на столі руками.

Вимішуємо тісто доти, доки воно не почне відходити від рук, але при цьому збереже свою “текучість”.

Залишаємо тісто в теплому місці на 1-1,5 години для подвійного збільшення в об’ємі.

Руки і поверхню столу змащуємо злегка олією, тісто розтягуємо в коло і на нього розсипаємо родзинки та цукати (просто ретельно мию, нічим не замочую попередньо).

Ділимо тісто на 4 частини, за вагою кожна виходить по 315 г, при цьому форма 9х9 заповнена на 1/3 частину, може трохи більше.

Ховаючи родзинки всередині, округляємо шматочки великоднього сирного тіста і, помістивши у форми, даємо відстоятися до збільшення вдвічі.

Займає підйом пасок у формі близько 1 години. Причому стояти вони мають одразу вже на тій решітці, на якій і будуть випікатися.

Духовку розігріваємо на 200 градусів, ставимо паски випікати і знижуємо температуру до 170-180 градусів. Випікаємо до готовності близько 20-25 хвилин.

Паски готові! Дуже ароматні та красиві, ніжні та здобні! Можете прикрасимти глазур’ю.





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *