Сирний плесканець чудово підійде на сніданок або обід. Він також може легко замінити перекус. Це дуже ситно і смачно, а рідні попросять повторити!
Інгредієнти:
Для тіста:
Кефір – 1 ст.
Цукор – 0,5 ч.л.
Сіль – 0,5 ч.л.
Борошно – 2 ст.
Розпушувач – 1 ч.л.
Сир твердий – 100 гр.
Рослинна олія
Для начинки:
Шинка – 250 гр.
Сир твердий – 50 гр.
Зелень кропу – 2 гілочки
Приготування:
У мисці замісити тісто з кефіру, цукру, дрібки солі, борошна, розпушувача та натертого сиру.
Інгредієнти начинки дрібно наріжте та змішайте.
На стіл, змащений борошном, викладіть і розділіть тісто на невеликі кульки. З кожної частини розкачайте корж. У кожен покладіть начинку і з’єднайте краї.
Трохи розкачайте качалкою, зробіть його плескатим.
У сковорідку з високим краєм налийте трохи рослинної олії та поставте на вогонь. Викладіть на розпечену олію та обсмажте з двох боків до рум’яної скоринки.
З готових коржів приберіть зайву олію за допомогою паперових рушників. Їх можна їсти як теплими, так і холодними.