Випічка з сиром — це не тільки смачно, а ще й дуже корисно. Пропонуємо приготувати ніжні сирні бублики, які сподобаються і дорослим, і дітям. Бублики готуються з сирного тіста, в якому значно більше сиру, ніж муки. Таку випічку можна сміливо їсти навіть тим, хто стежить за своєю фігурою, інформує .
Інгредієнти:
- сир — 200 гр;
- яйце — 1 шт;
- рослинна олія — 30 г;
- цукор — 1 ст.л;
- сіль — 1/4 ч.л;
- борошно — 170 г;
- розпушувач — 1 ч.л;
- жовток — 1 шт;
- молоко — 1 ст.л;
- кунжут, мак, цукор з корицею, тертий сир для посипання.
Для цього рецепту потрібно брати сухий сир. Якщо сир вологий, то може знадобитися більше борошна.
Приготування:
З’єднайте сир, яйце, олію, цукор і сіль і перетріть інгредієнти за допомогою занурювального блендера. По частинах введіть борошно, змішане з розпушувачем, і замісіть м’яке сирне тісто. Сформуйте із тіста «ковбаску» і розділіть її на 6-8 частин.
З кожної частини сформуйте кульку. Зробіть у кульці поглиблення за допомогою пальця та надайте їй форму бублика.
Викладіть бублики на лист, застелений пергаментним папером, змастіть сумішшю яєчного жовтка і молока. Бублики можна приготувати як у солодкому варіанті, посипавши їх цукром або маком, так і в солоному варіанті, посипавши їх кунжутом або, наприклад, тертим сиром.
Випікайте бублики в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 18-20 хвилин до рум’яного стану. Бублики виходять дуже ніжними та смачними. Такий бублик — чудовий варіант для сніданку або перекушування, який зручно взяти з собою.