Вік живи, вік вчися. Начебто про кулінарію відомо вже все, що можливо. Але ні, досвідчені кулінари і сьогодні придумують різні хитрощі і прийоми в приготуванні страв. Деякими з них вони поділилися в нашій статті, інформує .
Спеції в мікрохвильовій печі
Невірне зберігання спецій можуть зіпсувати їх смак і аромат. Але з’ясувалося, що не обов’язково відправляти їх в утиль. Такі приправи необхідно помістити в мікрохвильовку на 30 секунд. Цей прийом допоможе відновити аромат спецій. Варто зазначити, що різні спеції необхідно розігрівати окремо, інакше запахи перемішаються.
Правильно відбиваємо м’ясо
Багато господинь схильні використовувати інвентар з натуральних матеріалів. Одним з таких є дерев’яна обробна дошка. Але проблема в тому, що після нарізки або відбиття на ній м’яса, залишаються сліди і запах. Цього можна уникнути просто змочивши дошку перед використанням. Волога поверхня не буде вбирати в себе сік м’яса.
Яблуко в супі
Нерідко буває так, що ми можемо пересолити суп. Можна звичайно розбавити його водою, але від цього втрачається його насиченість. Набагато краще опустити в суп половинку яблука і поварити 7-10 хвилин. За цей час яблуко вбере в себе зайву сіль, тим самим збереже суп і вашу репутацію господині.
Сушимо курку феном
Ви напевно помічали, що якщо запікати курку цілком, її шкіра не завжди перетворюється в хрустку скоринку. З’ясувалося, що це залежить від кількості вологи на шкірі курки. Щоб отримати 100-відсоткову хрустку скоринку, підсушіть шкіру курки феном перед її приготуванням. Звучить як маячня, але це реально працює.
Пиріжки на мінералці
Кожна поважаюча себе господиня, як і досвідчений кулінар, бажає, щоб її випічка була пишною, і не втрачала свої якості на наступний день. Цього можна легко досягти, додавши в тісто трохи мінеральної газованої води.