Суфле — це солодкий, повітряний десерт, який прийде на допомогу в той момент, коли часу на приготування катастрофічно мало, інформує .
Особливістю суфле вважається швидкість і легкість приготування. З мінімальними витратами часу у вас вийде дивовижна страва, яка не залишить байдужим жодного члена сім’ї.
Десерт можете доповнити шматочками фруктів, ягодами або навіть вишневим, малиновим, полуничним джемом.
Інгредієнти
- молоко — 250 г;
- желатин — 25 г;
- сметана або вершка — 250 г;
- цукор — 1 склянка;
- 4 яєчних білків;
- фрукти або сироп (за бажанням).
Приготування
- Замочуємо желатин в холодному молоці до набухання.
- Збиваємо білки з цукром до стійких піків.
- Нагріваємо молоко з желатином до розчинення желатину (не кип’ятимо!).
- Вливаємо тонкою цівкою молоко в білкову масу, постійно збиваючи все міксером до тих пір, поки маса не охолоне.
- Додаємо в остиглу білкову масу сметану або вершки, збиваємо міксером до однорідності.
- За бажанням додаємо в суфле фрукти або ягоди.
- Розливаємо суфле по формочках і прибираємо в холодильник до повного застигання.
Приємного апетиту!