Дуже смачний і ніжний шоколадний торт «Стаканчиковий», який можна приготувати без використання ваг. Торт дуже простий у приготуванні, можна дуже швидко зробити в домашніх умовах, адже, швидше за все, всі інгредієнти вже є у вас в холодильнику. Коржі виходять вологими та пористими. Крем ніжний і повітряний, а глазур мега шоколадна, інформує .
Інгредієнти
* Склянка або чашка об’ємом 200 мл
* Діаметр форми 21 см
Корж
- Кефір — 1 склянка (200 грамів)
- Цукор — 0,75-1 стакан (150-200 грамів)
- Борошно — 1 склянка (130 грамів)
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Какао — 2 ст. л. з гіркою
- Яйце С0 — 2 шт.
- Розпушувач — 10 грамів
- Сіль — ¼ ч. л.
Крем сирно-сметанний
- Сир (не зернистий) — 2-2,5 склянки (300-400 грамів)
- Сметана 20% — 2 склянки (300-350 грамів)
- Цукор — 100-150 грамів (0,5-0,75 склянки)
- Ванільний цукор — 20-30 грамів
Глазур шоколадна
- Сметана 20% — 3 ст. л. (120-150 грамів)
- Цукор — 3 ст. л. з гіркою
- Какао — 1 ст. л. з гіркою
- Вершкове масло — 20 грамів
Приготування
1. Для коржа важливо, щоб кефір та яйця були кімнатної температури. Яйця збити з сіллю і цукром до пишноти протягом 3-4 хвилин. Додати кефір і рослинну олію. Змішати борошно, какао і розпушувач. Просіяти їх до збитої суміші. Перемішати лопаткою. Занадто довго вимішувати не потрібно, просто до однорідності.
2. Вилити тісто у форму, випікати 40-45 хвилин в заздалегідь прогрітій до 160 градусів духовці. Готовому коржу дати трохи охолонути у формі, потім дістати й дати охолонути на решітці.
3. Для крему збити блендером сир і сметану, додати цукор і ванільний цукор. Густоту крему можна регулювати, додаючи трохи більше сиру або трохи менше сметани. Коли крем стане повністю однорідним, його можна збити міксером протягом 3-5 хвилин, щоб він став більш повітряним.
4. Корж розрізати на 3 частини. Викласти перший корж у форму, змастити 6-7 ст. л. крему, викласти другий корж, змастити 6-7 ст. л. крему. Накрити 3 коржем і відправити в морозилку на 1 годину, щоб торт зафіксував свою форму.
5. Тим часом зробимо глазур. Змішати сметану, цукор і какао, варити, постійно помішуючи до перших бульбашів. У готову глазур додати трохи вершкового масла. Дати глазурі охолонути. Торт дістати з форми та покрити глазур’ю, відправити в холодильник хвилин на 10-15, щоб глазур добре схопилася, і можна подавати до столу.