Не варто засмучуватися, якщо довелося зібрати плоди зеленими. З цим способом консервації можна переробити навіть найменші помідори. Вони будуть не тільки смачними, але і корисними. При цьому помідори не перекиснуть навіть при тривалому зберіганні. Секрет полягає в заливці, решта — справа техніки, інформує .
Інгредієнти:
- зелені помідори
- часник
- гострий перець — за бажанням
- петрушка
- сіль
- цукор
- лимонна сіль
- оцет (в ідеалі яблучний або виноградний)
- питна вода
Приготування:
Закладати помідори в банки можна різними способами. Завдяки цьому можна обійтися практично без відходів. Головне врахувати, що на 1 кг помідорів знадобиться 1 головка крупно нарізаного часнику.
Просто нарізаємо помідори кільцями.
На низ банки відправляємо частину часнику, потім заповнюємо помідорами до верху, зверху укладаємо залишившийся часник.
Робимо глибокі розрізи хрест на хрест. Розміщуємо між надрізами шматочки часнику і трохи петрушки.
Найдрібніші помідори закладаємо в банки цілими. За бажанням додаємо гострий перець.
Засипаємо в банки сіль з розрахунку 1,5 чайної ложки на 1 літрову банку. У маленьких баночках її буде трохи менше 1 чайної ложки, а в банку ємністю 1,5 л вже 2 чайних ложки. Цукор засипаємо з розрахунку 2 чайних ложки на 1 літрову банку. У кожну банку додаємо по щіпці лимонної солі. В кінці додаємо оцет з розрахунку 60 мл на 1 літрову банку.
Заливаємо вміст банок звичайною питною водою, а потім закручуємо кришки. Після того як кришки щільно закручені даємо кілька хвилин для того, щоб сіль і цукор почали розчинятися. Потім добре збовтуємо банки, перевертаючи, щоб розсіл рівномірно розподілився всередині.
Далі залишається лише відправити консервацію на зберігання. Зберігати такі помідори можна в холодильнику або в іншому прохолодному місці без доступу світла. Помідори будуть готові до вживання вже через 2 тижні.