Смачні рецепти наших бабусь про які ми всі забули


Ми зібрали п’ять рецептів, які знали всі наші бабусі, але ось уже кілька десятиліть ми про них лише зрідка згадуємо, інформує .

Зараз господині, вирішивши побавити коханих, все частіше шукають заморські рецепти, забуваючи, що краще вже давно придумано. Причому нашими ж бабусями.

П’ять перевірених рецептів, які раніше знала кожна жінка, а ми незаслужено забули їх.

Бутерброди зі шпротами

Кулінарні шедеври: Смачні рецепти наших бабусь про які ми всі забули. Раніше все було по-іншому. І харчувалися по-іншому.

Інгредієнти:

  • 10 скибочок батона;
  • 1 банка шпрот;
  • 2-3 мариновані огірки;
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки майонезу.

Приготування:

Почнемо з закуски! Батон красиво нарізаємо на овали і трохи підсушуємо з обох сторін на сковороді без олії. Після злегка змащуємо шматочки майонезом і посипаємо тертим вареним яйцем. Зверху на кожен кладемо тонкий зріз огірка і пару шпротин.

Салат “Пасажирський”

Кулінарні шедеври: Смачні рецепти наших бабусь про які ми всі забули. Раніше все було по-іншому. І харчувалися по-іншому.

Інгредієнти:

  • 300 г яловичої печінки;
  • 2-3 шт. ріпчастої цибулі;
  • 2 солоні огірки;
  • 1 морквина;
  • рослинна олія;
  • майонез.

Приготування:

Без салату стіл теж не залишимо. Сиру печінку очищаємо від плівок, нарізаємо на невеликі шматки і закидаємо на сковороду, поки не обсмажиться (на це зазвичай йде сім-десять хвилин). Коли готова печінка охолоне, нарізаємо “соломкою”. Тоді ж ріжемо огірки, моркву і цибулю.

Підсмажуємо цибулю з морквою до м’якості. Коли всі інгредієнти охолонуть, засипаємо їх в салатник, заправляємо майонезом, солимо і перемішуємо.

Макарони по-флотськи

Кулінарні шедеври: Смачні рецепти наших бабусь про які ми всі забули. Раніше все було по-іншому. І харчувалися по-іншому.

Інгредієнти:

  • 200 г макаронів;
  • сіль — на смак;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 500 г фаршу (яловичого або суміші свинини і яловичини);
  • 2 столові ложки томатної пасти.

Приготування:

Відварюємо макарони по інструкції. Відкидаємо і промиваємо. Важливо! Один стакан води з каструлі залишаємо — він стане в нагоді пізніше.

Дрібно ріжемо цибулю, обсмажуємо її до прозорості. Додаємо в сковорідку подрібнений часник і фарш і обсмажуємо десять хвилин, постійно помішуючи.

Після вливаємо томатну пасту і смажимо суміш ще пару хвилин. Заливаємо склянку води, в якій варили макарони, перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин.

Суп “Кучерявий”

Кулінарні шедеври: Смачні рецепти наших бабусь про які ми всі забули. Раніше все було по-іншому. І харчувалися по-іншому.

Інгредієнти:

  • 2 л води;
  • сіль — на смак;
  • 1 лавровий лист;
  • 2-3 горошини чорного перцю;
  • 1 куряча грудка;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 3 картоплини;
  • 50 г вермішелі;
  • 2 яйця.

Приготування:

Заливаємо воду в каструлю. Додаємо сіль, перець горошком, лавровий лист і курку — так бульйон буде наваристий. Пізніше, коли м’ясо звариться, дістаємо його і ріжемо кубиками.

Поки курка остигає, на рослинній олії підсмажуємо подрібнені цибулю і моркву.

Після додаємо в бульйон нарізану кубиками картоплю, через 15 хвилин — засмажку. Ще через п’ять хвилин відправляємо в каструлю вермішель і збиті яйця — важливо вливати їх тонкою цівкою, інакше “кучерів” не вийде. Чекаємо дві хвилини і розливаємо готовий суп по тарілках.

Шоколадна ковбаска

Кулінарні шедеври: Смачні рецепти наших бабусь про які ми всі забули. Раніше все було по-іншому. І харчувалися по-іншому.

Інгредієнти:

  • 500 г печива;
  • 100 мл молока;
  • 200 г цукру;
  • 3 столові ложки какао-порошку;
  • 200 г вершкового масла.

Приготування:

Кладемо печиво в чистий пакет, зав’язуємо і розгортаємо качалкою, щоб вийшла крихта з великими шматочками.

Змішуємо гаряче молоко, цукор і какао, додаємо вершкове масло. Коли суміш буде однорідною, виливаємо її в печиво.

Перемішуємо масу, викладаємо на харчову плівку і формуємо ковбаску.

Прибираємо в холодильник. Годин трьох повинно вистачити, щоб солодкий перекус був готовий.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *