Ми зібрали п’ять рецептів, які знали всі наші бабусі, але ось уже кілька десятиліть ми про них лише зрідка згадуємо, інформує .
Зараз господині, вирішивши побавити коханих, все частіше шукають заморські рецепти, забуваючи, що краще вже давно придумано. Причому нашими ж бабусями.
П’ять перевірених рецептів, які раніше знала кожна жінка, а ми незаслужено забули їх.
Бутерброди зі шпротами
Інгредієнти:
- 10 скибочок батона;
- 1 банка шпрот;
- 2-3 мариновані огірки;
- 2 яйця;
- 2 столові ложки майонезу.
Приготування:
Почнемо з закуски! Батон красиво нарізаємо на овали і трохи підсушуємо з обох сторін на сковороді без олії. Після злегка змащуємо шматочки майонезом і посипаємо тертим вареним яйцем. Зверху на кожен кладемо тонкий зріз огірка і пару шпротин.
Салат “Пасажирський”
Інгредієнти:
- 300 г яловичої печінки;
- 2-3 шт. ріпчастої цибулі;
- 2 солоні огірки;
- 1 морквина;
- рослинна олія;
- майонез.
Приготування:
Без салату стіл теж не залишимо. Сиру печінку очищаємо від плівок, нарізаємо на невеликі шматки і закидаємо на сковороду, поки не обсмажиться (на це зазвичай йде сім-десять хвилин). Коли готова печінка охолоне, нарізаємо “соломкою”. Тоді ж ріжемо огірки, моркву і цибулю.
Підсмажуємо цибулю з морквою до м’якості. Коли всі інгредієнти охолонуть, засипаємо їх в салатник, заправляємо майонезом, солимо і перемішуємо.
Макарони по-флотськи
Інгредієнти:
- 200 г макаронів;
- сіль — на смак;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 500 г фаршу (яловичого або суміші свинини і яловичини);
- 2 столові ложки томатної пасти.
Приготування:
Відварюємо макарони по інструкції. Відкидаємо і промиваємо. Важливо! Один стакан води з каструлі залишаємо — він стане в нагоді пізніше.
Дрібно ріжемо цибулю, обсмажуємо її до прозорості. Додаємо в сковорідку подрібнений часник і фарш і обсмажуємо десять хвилин, постійно помішуючи.
Після вливаємо томатну пасту і смажимо суміш ще пару хвилин. Заливаємо склянку води, в якій варили макарони, перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин.
Суп “Кучерявий”
Інгредієнти:
- 2 л води;
- сіль — на смак;
- 1 лавровий лист;
- 2-3 горошини чорного перцю;
- 1 куряча грудка;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 3 картоплини;
- 50 г вермішелі;
- 2 яйця.
Приготування:
Заливаємо воду в каструлю. Додаємо сіль, перець горошком, лавровий лист і курку — так бульйон буде наваристий. Пізніше, коли м’ясо звариться, дістаємо його і ріжемо кубиками.
Поки курка остигає, на рослинній олії підсмажуємо подрібнені цибулю і моркву.
Після додаємо в бульйон нарізану кубиками картоплю, через 15 хвилин — засмажку. Ще через п’ять хвилин відправляємо в каструлю вермішель і збиті яйця — важливо вливати їх тонкою цівкою, інакше “кучерів” не вийде. Чекаємо дві хвилини і розливаємо готовий суп по тарілках.
Шоколадна ковбаска
Інгредієнти:
- 500 г печива;
- 100 мл молока;
- 200 г цукру;
- 3 столові ложки какао-порошку;
- 200 г вершкового масла.
Приготування:
Кладемо печиво в чистий пакет, зав’язуємо і розгортаємо качалкою, щоб вийшла крихта з великими шматочками.
Змішуємо гаряче молоко, цукор і какао, додаємо вершкове масло. Коли суміш буде однорідною, виливаємо її в печиво.
Перемішуємо масу, викладаємо на харчову плівку і формуємо ковбаску.
Прибираємо в холодильник. Годин трьох повинно вистачити, щоб солодкий перекус був готовий.