Зварити готові пельмені — справа не хитра, з якою впорається будь-який кулінар-початківець. Та ось тільки результат радує їдця далеко не завжди. Адже найчастіше виявляється, що пельмені або недоварені, (це часто буває із замороженими напівфабрикатами), або переварені, і при цьому вони перетворилися на масу, що розкисла, інформує .
Зазвичай час варіння пельменів та інших схожих напівфабрикатів обмежений таким діапазоном: манти варять 35-40 хвилин, пельмені — 7-10 хвилин, великі вареники — 10 хвилин. І якщо з мантами все зрозуміло (відлік часу починається з моменту поміщення решіток з напівфабрикатом над киплячою водою), то з пельменями справа дещо складніша. І багато кулінарів плутаються, коли необхідно починати відлік часу варіння: з моменту поміщення пельменів у воду, з моменту їх спливання або з моменту закипання?
Як варити пельмені
Час варіння пельменів, як свіжих, так і заморожених, необхідно починати відраховувати з моменту їхнього закипання і повного спливання на поверхню води.
Так, для заморожених напівфабрикатів середнього розміру час варіння дорівнюватиме 7 хвилинам. Великі пельмені необхідно варити 10 хвилин. Свіжоприготовлені напівфабрикати відварюють на 1-2 менше, ніж заморожені. Невеликим дитячим пельмешкам вистачить 4-5 хвилин.
Впливає на час готування і тісто, з якого зліплені пельмені. Так, пельмені із заварного тіста варять 4 хвилини після закипання і спливання, а пельмені на яєчних жовтках — 7-10 хвилин.